İstanbul Tavşanadası ve Yalnızlık

Bir Blogger'ın İstanbul yalnızlığı


O kadar çok kafam şişmiş, o kadar dünya işlerine dalmışım ki, kaçıp uzaklaşasım var. Mesela şimdi küçük bir teknem olsa Tavşanadasi’na kapağı atsam. Dört yanım deniz meskûn mahalde kafamı dinlesem. Adaların en uzağı olan bu yerde bırakıp dünya işlerini, kendi âlemime seyre dalsam.


İstanbul Tavşanadası, Balıkçı Adası


Tavşan adası dedikte biraz açalım isterseniz: Eni boyu 90 metredir. Ağaçsız, çıplak, kayalık bir kara parçasıdır. Üzerinde, 40 metre yüksekliğinde bir tepe bulunmaktadır. Haritalardaki resmi adı “Balıkçı Adası”dır. Tavşanı bol olduğu için Tavşanadası adı verilmiştir. Adada günümüzde de tavşan vardır. Meskun değildir. Öteki Hayırsız Adalar gibi Tavşan adası yani Neandros'ta da adatavşanı çok olduğu için halk bu adaya Tavşan Adası ismini takmıştır.

Balıkçı Adası,Neandros Adası


Estambul'a en uzak olanıdır, (İstanbul limanına mesafesi 13,5 deniz mili). Kaşıkadası'ndan biraz büyükçedir. İnsan bazen İstanbul'un kaosundan, karmaşasından kaçmak uzaklaşmak istiyor. İnanın bir zodyağım olmasını çok isterdim. İnsan kalabalıklar içinde yalnız hissedebiliyor kendini. Sözlerimizi Adalarla ilgili bir anonim şiirle bitirirken sizleri eğer Adaları ziyaret etmediyseniz en kısa zamanda gidip geziniz. .

The Princess Islands in Constantinople


The Princess Islands are a combination of nine islands off the Asian coast of Istanbul, in the Sea of Marmara. Motorists are not permitted on the islands except the ones belonging to the local municipality for public works, therefore you have to walk or rent a bicycle or horse-drawn carriage(fayton). Many local people in Istanbul own or rent their summer houses, or just go there at the weekends for swimming in the tiny beaches and for picnicking. Tavşanadasi(rabbit Island), Greek Called Neandros, the name of a mythological character. It is very small island. It has got only one hill, this hill only 40 meter. There are a lot of rabbits.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi