Bahar geldi haberin var mı?

İlkokulda öyle öğrettiler, mart, nisan, mayıs ilkbahar ayıdır, boyum kadar kar olsa durum değişmez. Çoktan bahara konumlandırmışım kendimi.  Peki, ne yapacağız mart ayında. Öncelikle her evin olmazsa olmazı saksıları havalandıracağız ya da değiştireceğiz. Bahçede güllerimiz varsa budayacağız. Miss gibi balkonlar için şimdiden  çiçek ekeceğiz. Doğanın mucizelerine gün gün evde tanık olmak istiyorsanız çiçek ekmeyi unutmayın. Minik gövdeler topraktan boy verince içinizi neşe ve sevinç kaplayacak. Peki, baharda İstanbul’da neler olacak. Önce laleler boy gösterecek yol kenarlarında sonra Erguvanlar açacak Boğazda. Sonra bizi bekleyecek kahvaltı için Malta Köşkü, Emirgan, Çınaraltı, Yeniköy. Bir şehir  sadece tarihiyle, kültürüyle, yapılarıyla tanımlanamaz, şehrin rengine kokusunada aşina olmak gerek. Çengelköy ve Rumelihisarı, Fethipaşa Korusu'nda erguvanlar, adalarda mimozalar, Emirgan ve yedikulede laleler açacak. Bülbüller fenerbahçede, ispinozlar her yerde şakıyacak. Bir de kuzeyin en güzel gruplarından biri Opeth konseri ile uluslar arası konserler sezonu 6 Mart Marçka Küçükçiftlik Park’ta açılacak. Evet, bahar geldi, geri dönüş yok bu yoldan, canlanacak yine her şey. Bu bahar sizin baharınız  olsun, tadını çıkarın.
Fotoğraf Kaynak:ibb

Cemre hesabına göre bahar: cemre 20 Şubatta havaya, 27 Şubatta suya, 5-6 Martta toprağa düşer. Yani kısaca ilkbahardan önce birer hafta ile havaya, suya ve toprağa düşer. Peki, Cemre nedir? “Camra” Arapça’da kor, ateş demektir bize geçerken kibarlaşıp Cemre olmuştur.

Yorumlar

Daha bu sabah bir ton kar temizledim arabanın üstünden hani neresine gelmiş istanbulun bahar.. Biliyimde oraya taşınayım canıma yetti:/
Yasemin dedi ki…
Fotograf gercekten ic acici olmus. Bahar geldi geliyor diyorum ama malesef gelmiyor, suan lapa lapa kar yagiyor Ankara'da
Modavesaire dedi ki…
hepimiz türküz, hepimiz kibarız!
puhahahhaaahaaa:)))amaan deli gibi kar yağıyo çorumda...0 ın üstüne çıksa sıcaklık o da yeter..umutsuzum ben bahar konusunda..
semaca dedi ki…
:)) bu soğuk günde içim ısındı... ben de her sene 21 Aralıkta kendimi bahara ve yaza konumlandırırım.. severim bu duygumu... günler uzamaktadır artık...dönüşü yok :)) inadına, gün ışığının galibiyet vaktidir artık... ve ayrıca... dediklerinizi aynen yapacağım terasımda... sevgiyle dokunarak toprağa... merhaba ve yine merhaba :))
sayende haberim oldu ama iyi geldi bugünkü soğuk havadan sonra sıcak çayımla ısınırken..
N.Narda dedi ki…
Şimdi ben Nisanda gelsem İstanbul'a, Fenerbahçe'de bülbül sesi duyabilecek miyim yani??? Kesin gelirim o zaman:)
N.Narda dedi ki…
Bir de burada akçaağaçların (hem de japon akçaağacı) saksılarını çoktan değiştirdik efem,İstanbul geç kaldı bahara :)
joyvemoda dedi ki…
öldün istanbul diye diye yemin ederim :) ne severmişsin yahuu
Martın 15 inden sonrası bahardır artık.İstanbulda en güzeel bahar adalara gelir. Minik kedicikler kaçışır oraya buraya, mis gibi deniz kokusu karışır çiçek kokusuna, demlenirsin ya bir ince belli bardakla ya da canına kurban olduğum rakıyla...özlemişiz baharı istanbulda
Blogger Bolat dedi ki…
Sevilmez mi bu şehir joy:)) öldüm yaaar diyee diyeee!
Blogger Bolat dedi ki…
Gideriz hatta demleniriz biraz yosun kokusu çekeriz Sait Faik'i anarız bir de Adalar müzesini gezdin mi olay tamamdır :)
Zeugma dedi ki…
Kar haberleri sıkıntısı içindeyken iyi geldi bu yazı. Teşekkürler :)
Blogger Bolat dedi ki…
Evet, bülbülüm altın kafesteeee, öter ahaste ahaste:)
Blogger Bolat dedi ki…
Bende bu hafta sonu değiştireceğim kısmetse :)
Blogger Bolat dedi ki…
Gelsin artık lütfen :))
Blogger Bolat dedi ki…
Sizin oraya da gelmek üzeredir emin ol :) Ben söyledim onlara yağmayacaklar sizin arabaya artık :))
Blogger Bolat dedi ki…
Ben anlamam arkadaş mart, nisan, mayıs ilkbahar :))
Blogger Bolat dedi ki…
Bugün deli gibi güneş vardı ama bir o kadar da soğuktu :)
Blogger Bolat dedi ki…
Yaşasın optimistler diyorum :))
Blogger Bolat dedi ki…
Ben bugün çay içmedim hiç, bak şimdi aklıma düştü ama saat 23:23 artık yarın sabah kahvaltısına :)
Missbone dedi ki…
Dışarıda ki kara rağmen içim ısındı şu yazıyla.:)
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkürler, ne mutlu bana o zaman, post bir işe yaradı demek ki:)
Caner Cangül dedi ki…
Ve göçmen kuşlar Afrika'dan Avrupa'ya doğru göç ederken İstanbul semalarından selam çakacaklar :)

Eskiden İstanbul'da leyleklerin gelmesine "Amedan-ı Laklakan" derlermiş ve bayram gibi kutlanırmış.
Blogger Bolat dedi ki…
Caner benim gibi kuş gözlemcisi biri bunu nasıl atladı inanamıyorum :(
inanirsakolurbence dedi ki…
Cemre toprağa düştükten sonra baharı kucaklayabiliriz sanırım:)
Blogger Bolat dedi ki…
Sanırım haftaya yapabiliriz bu eylemi :)
Asortik Krep dedi ki…
Bu akşam saat yedide Beykentten sahile inerken kar atıştıran bir İstanbul akşamında yazını okumak büyük bir keyifti :) Evet bahar geldi ama buraya değil bence.Hatta cemre suya da düştü,ben altı martı bekliyorum :))

Selamlar ..
Blogger Bolat dedi ki…
Çok onur duydum keyif almanızdan, teşekkür ederim, Beykent güzel kent bir de deli deli fiyuvvvv diye esmese güzel olacak :)
Milena dedi ki…
istanbulu bilmiyorum ama izmire biraz daha bahar gelmezse hepimiz nezle gripten filan gideceğiz:)bünyeler alışık değil bizim böyle soğuğa durumumuz fena.
ama balkon çiçekler anlatımına bayıldım.bende ekicem bu haftasonu alıp..fotosunu çekerim yazın:)
Blogger Bolat dedi ki…
Milena, 10 numara bir fikir :) bence unutma çiçek ekmeyi.
İki Kum Tanesi dedi ki…
Az önce diz boyu karların içinden çıkıp eve geldim. Yazıyı okuyunca , hayal edeyim baharı dedim ama olmadı valla. Ankara'ya bahar mayıs ayında anca gelir gibi. Ama gönlümüzün baharları bitmesin mühim olan o :) Öbürü nasılsa bir gün gelecek. Laleler harika.
Blogger Bolat dedi ki…
Bizim bubrada da kar varmış şimdi baktım pencereden dışarı ama olsun :) gönlümüzün baharı geldi:))
darkolivee dedi ki…
bir an önce bahar gelsin, heryeri erguvanlar sarsın beyazlı pembeli, kuşlar cıvıldasın ama o yakıcı güneş bunaltıcı sıcak gelmesin dahaaaa :))

süper bir yazı olmuş eline sağlık :)

sevgiler
özge bayrak dedi ki…
tam da laleler edinmek isterken ve anneme sipariş vermişken iyi yakaladım bu postu, -bırakmam :) bö :)
eveeeettt ya mis bahar geldi, ister kardan olsun, ister çamurdan, adı sağlam, değil mi : BAHAR!
açsın çiçekler, havalansın evler, kımıldasın güneş ışınları, sızsın bulutların arasından, günler uzamaya başlasın, insanlar sokaklara taşsın!
bu bahar hepimize yeter, hapsiciğimizin olsun, neşe dolsun!
sevgiler bolat.
LILA MOONLIGHT dedi ki…
Hos bir raslanti olmus cidden ama zaman da baharin baslangic zamani, ikimizin aklindan da bahar postu gecmesi cok normal, herkesi davet ediyorum bahar postlarina, icimiz acilsin dimi : ) Ne guzel anlatmissin Istanbul'un baharini, hepsini gormek yasamak istedim de nasil sigdiricam gelislerime. Sen yasa, yap bize hep anlat : )
Unknown dedi ki…
Bir komik, bir kizgin, bir de mahcup yorum!
Komik: ben 5-6 yasindayken, eve yardima gelen Cemile teyzeyi 'cemre' zannedip anneme 'cemile teyze nereye dusmus' diye sordugumu hatirliyorum!

Kizgin: Sen guzelim leylek bayramini birak, Amerikada bile asil anlamindan uzaklastigi icin tenkit edilen halloween bayramini kutla!

Mahcup: Hersene belimize kadar yagan karin tamamini Istanbula yolladigimiz icin New England'dan kucak dolusu ozurler! Kar'in hepsini yolladigimiz icin bu sene bizde kac cicek acar emin degilim :-P
joyvemoda dedi ki…
he bu işin içinde yar vardır kesin.yoksa başka açıklaması olamaz :)istanbulu sevdim senden ötürü gibi bişey heralde :) heuhuheuh
tam geldi diyorum yine kar yüzünü gösterip gösterip kaçıyo :)
bugünde buz gibi hava ama kandırıkçılık yapan bir güneş var,bahar bizi kandırıyo:)
P_A_N dedi ki…
Güzel ve umut veren bir yazı olmuş.
Ellerinize sağlık
zeynep dedi ki…
Özlemlerimi yazmışsın . Emirgan ' da rengarenk laleler arasında dolaşmak , Erguvan çiçeklerinin rengiyle mest olup , ömürlerinin kısa sürmesi nedeniyle doyamadan hoşçakal demek , Malta köşkü ve Emirgan 'da kahvaltı , Piyer Loti ' de kahve keyfi , sonra Adalar 'a gidip harika begonvilleri görünce çocuklar gibi neşelenmek ... Neyse bunları yapmaya az kaldı .
Çok güzel yazmışsın Bolat , sevgiler.
pembe kekik dedi ki…
Benim balkonumda muscariler açtı.Siklamenlerim açtı.Lalelerim henüz açmadı ama gayet iyi durumdalar.Ama güneş tam anlamıyla açmıyor.Sanki dün kış yeniden geldi İzmir'e.Sevgiler:)
artdoll dedi ki…
Evet. Gelsin artık yaz.Baharın ilk günlerini herkes gibi bende çok özledim. O kadar güzel baharı betimlemişsiniz ki,İstanbul u sevesim geldi:)
Wow, your blog is so inspiring, and the header is just great!! Love it and we're following you for sure! Hope you could drop by for our new blogpost sometime. ;) Can't wait for your next post!!

Love,
MLU the blog.
Mutlu Eller dedi ki…
Yazını bahçemdeki kar manzarası eşliğinde okudum:)
Evet ya dedim, artık bahar gelmiş olması lazım. Hoş, ben kış mevsimini severim ama baharın da tadı vardır.
Özellikle çiçekler olunca...
Bekliyorum haftaya ben de çiçeklerimi ekip, terasın tadını çıkarmayı...
Bolat, güzel bir baharı karşılama yazısı olmuş:)
RABİA SERTELİ dedi ki…
Benim için kış ayları korkutucudur.Sert rüzgarlar, zehir gibi soğuklar,günlerce süren yağmurlar,bu kış olduğu gibi haftalarca devam eden kar yağışı. Ama ne zaman ki mart ayına gireriz, en kötü hava bile benim moralimi bozamaz. Bir şarkıda dediği gibi "N'olsa baharın sonu yazdır" Mart ayı için,onbeşi yaz, onbeşi kış deriz ama yine de bazı yıllar bahar hiç yaşanmadan yaz gelebilir.Yazınızı severek okudum. Sıcak bahar günleri dileğiyle.
Lizelisabeth dedi ki…
Great blog! I also can't wait for the spring. Fave season of all!

Hugs and kiss kiss,
Liz
.voguish.doodles.
.shop.my.turbans.and.garlands.
nil dedi ki…
Bolat, burada kış hiç geçmiyor, ve giderek de koşulları ağırlaşıyor. oya ki bugün 1 mart, resmen başladı bahar..ama gel de beni inandır :)
Blogger Bolat dedi ki…
Hadi yüreğim ha gayret hele sıkı dur hele sabret :) şarkısını armağan ediyorum o zaman size :)
Blogger Bolat dedi ki…
Hello, greatings from Istanbul :)
Blogger Bolat dedi ki…
İlla kışı sevin demek istemiyorum ama kış mevsiminin de kendine has güzellikleri yok mudur efem hiç :) bak ağlamasın arkanızdan sonra:)
Blogger Bolat dedi ki…
Semi ne çok isterdim bir bahçem olsun içinde güller başka çiçekler olsun ama ruhsuz 12 katlı bir binada yaşamak zorundayım maalesef :)) Teras mı dedin, kahretsin hiç merak etmedim bu apartmanın terasını :)
Blogger Bolat dedi ki…
Hello, your blog is nice too :)
Blogger Bolat dedi ki…
Geldi bence geldiiii:)) İstanbul sevilmez mi:)
Blogger Bolat dedi ki…
İzmir ve kış :)) şanslısınız bu sene bence :)
Blogger Bolat dedi ki…
Zeynep güzel, umarım gene çok keyif alırsın İstanbul'dan :) Piyer Loti hatırlatması güzel oldu bak onu yaz yazayım ben :)
Blogger Bolat dedi ki…
Bahar umudun kendisidir, yeşermek lafının en yakıştığı ay değil midir bu arada :)
Blogger Bolat dedi ki…
Geldi ama siz farkında değilsiniz bence :)) en çok siz farkında olmalısınız Şantiyenin gülü olarak, lütfen :)
Blogger Bolat dedi ki…
Al bu yorumu post olarak yayınla yani o derece yani :))
Blogger Bolat dedi ki…
Ehheee senden önce davranmış oldum Aylin, hep sen mi yapacaksın güzel şeyler müsade et arada biz de yapalım :) Şaka bir yana merak ediyorum bahar postunu.
Blogger Bolat dedi ki…
Bende ekeceğim ne güzel bir çiçektir bu laleler, hele sarılarına bayılıyorum, şiir gibi yorum olmuş :)
Blogger Bolat dedi ki…
Gelsin gelsin güneş de gelsin inip Akdenize ruhumuzu ısıtalım isterim ama :)
Blogger Bolat dedi ki…
Yar olmayaydı da severdik Joy :)
Stil Direktoru dedi ki…
Dostum nerdee ya nerde?
İnan o derece içim şiti ki bilemezsin
valla Avrupa'ya döndük artık cidden yaz gelsin
hadi bzii geç onca evsin ve sokak hayvanlarına nasıl günah .(
bu arada bu nasıl güzel bir sözdür tam benim yaşam felsefem
En işe yaramayan günümüz hiç gülmediğimiz gündür. bayıldım tşkler
sevgiler hojam .)
Caner Cangül dedi ki…
Bu sene muhtemeldir ki o dönemde İstanbul'da olamayacağım için göremeyeceğim göçü. Mart 15'e girer takvimler; İstanbul'un neresinde olursam olayım gözüm arada gökyüzüne çevrilir. Sarıyer tepelerine pek gidemem ama şehrin üstünden geçerken gördükçe leylekleri, şahinleri sevindirik olurdum. Hatta bir bahar vakti, poyrazın estiği bir gün, işte bu gündür diyerek gittim ve saatlerce Sultanahmet'te dolanıp Ayasofya ve leylekleri birlikte çekmek için uğraş vermiştim; çok geçti ama istediğim açıyı vermedi keratalar. Tam umudum tükenirken leylekler geldi deniz üzerinden, tam parkın üzerinden geçecekken yönlerini Ayasofya verdiler ve kubbenin üstünden gelip geçtiler. Çektim mi? Elbette çektim, rastlamışsındır belki.
Blogger Bolat dedi ki…
Sana bahar zor gelir, bi durduğun yerde durmuyorsun o yer senin bu yer benim geziyorsun. Bahar napsın şaşırdı o seni takip etmekten :))
Blogger Bolat dedi ki…
Geldi geldi :)
Ayıp ama yaaa :( Şu soğuk günlerde baharı özlettiniz bana.
Stil Direktoru dedi ki…
haah süper cevap .)) haklısın bahar gelmiyor madem ben gidiyorum 25 güne .) sevgiler
Blogger Bolat dedi ki…
Geliyor sıkın dişinizi birazcık daha :)
Blogger Bolat dedi ki…
İyi yolculuklar :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi