Yeni trendimiz newism


Geçen Pazar günü Hürriyet Gazetesi'nin İK ekinde “Namibya, Moğolistan, Umman Türkiye’yi geçti” başlığıyla bir haber vardı. Haber kısaca şunu anlatıyor. INSEAD tarafından yapılan Dünya İnovasyon Endeksi’ne göre Türkiye geçen yıl 65. sırada iken 2012 İnovasyon Endeksi’nde 74. sıraya düşmüş. Düşünün Namibya, Moğolistan, Umman, Brunei Sultanlığı, Suudi Arabistan, Mauritius ve Lübnan Türkiye’nin önünde yer alıyor. Peki ilk sırada kimle var Bolat? İsviçre birinci, İsveç ikinci, Singapur üçüncü sırada. Sizce neden bu haldeyiz? Mesela işinden evine gitmek için ortama 2.5 saatini yollarda hovardaca harcamak zorunda bırakılan İstanbullular nasıl inovasyon yaratacak!
           İnovasyon ya da Türkçesiyle Yenilikçilik alanında devletin vizyonunun kötü olduğu söylenemez hatta kalkınma planının ana akslarından biri rekabetçilik ve inovasyon olarak belirlenmiş. Kalkınma Ajansları bu konuda yatırım ve proje yapana destek veriyor örneğin Türkiye Bilişim Vakfı(TBV) inovasyon haberlerini bulabileceğiniz güzel bir portal ve Bilgi Çağı adında bir mini yayına sahip. 
          Örneğin yine Estambul’da 6 Eylül’de trendwatching tarafından İstanbul Trend Brifingi gerçekleştirilecek atlı köşkte, gitmek istiyorum ama 600 küsur lira para verince bütçemiz açık verebilir. Her neyse İstanbul’u marka yapmak için uğraşıyor devlet finans merkezi, hizmet merkezi yapmaya çalışıyor bu bu kötü altyapı ile bu hedeflere ağır aksak yol alırız alamuyor sürekli patinaj yapıyoruz.
           Trendwatching’den öğreniyoruz ki bu yılın trendi “Newism” hepimize hayırlı olsun. Anlaşılan yeninin deneyiminden pek keyif alıyoruz.

Fotoğraf Kaynak: trendwatching

Yorumlar

Furkan dedi ki…
Evde sessiz bir mekanda eline kagit kalem almakdansa, insanlarin trafikte harcadiklari vakit zaman kaybindan cok inovasyona en uygun vakit. Yeni seyler uretmedikce, basi ceken degil, basi cekilen oluruz ancak...
Unknown dedi ki…
Istanbul'u marka yapmak kulaga hic hos gelmiyor :-( Inno-vasyon'a hazir degilim sanirim ben :-)))
Blogger Bolat dedi ki…
İstanbul marka zaten arkadaşım ondan ala marka mı var da inovasyon için ne kaynak ne altyapımız var, gidiş kötüye anlayacağın :))
Blogger Bolat dedi ki…
Sevgili Furkan bu çok iyimser yorum olmamış mı yahu :))
Hani bazen görüyorum insanlar yorgunluktan ve havasızlıktan çok bitkin görünüyorlar :)
Unknown dedi ki…
Hocam sen biliyorsun bu isleri, birgun Estambul'da karsilikli raki icerken, dokul Bolat'cigim diyecegim, anlat anlayalim, aydinlanalim :-)))
Blogger Bolat dedi ki…
Tamam çekirge rakı olayı tamam ama bu bilme işinde güvendiğin dağlara kar yağar gibime geliyor :)))))
Oglak Kizlari dedi ki…
Çok güzel bir noktaya değinmişssiniz ( naçizane) Trafikte harcanan vakit üstüne geçim sıkıntısı bizi bu tür düşüncelere az zaman ayıran insanlar yapıyor maalesef.

Yaratıcılık kalmıyor yani.

Paylaşım için teşekkür ederim.

Kolay geslin.

Dertli anne Çiğdem

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı