İstanbul'un Kadın Kabadayısı Baltalı Hano

İstanbul'un güzellikleri ve çirkinlikleri

Büyük şehirler güzellikleri   kadar çirkinlikleriyle de ünlüdür. Hemen hemen her büyük şehrin en büyük sıkıntılarından biri de mafya babaları ya da çetelerdir. Aman diyeyim sizlerden ırak olsunlar.
Mafya babalarını unuttuk derken televizyon haberlerinde tekrar görür, işitir olduk.
Blogger Bolat durur mu madem kabadayıları tekrar işitir olduk hemen anlatalım bir kabadayılık hikayesi.
Nasıl yani şiddeti mi öveceksin? Şiddeti mi yücelteceksin Bolat? Yok .öyle bir derdim olamaz. Köküne kibrit suyu! Matah bir şey değil yani.

"Ee, kabadayılık ne demek?"

Evet. haklısınız "kabadayılık" hoş bir kişilik tarzı, düzgün bir insan tavrı, müspet bir şey değildir. Hele hele "kaba" ve "dayı" gibi iki erkeklere has kelimenin kullanımında oluşmuş "kabadayılık" ata erkil yapımızı gösterir ki bu durumu hazzetmem.

Oysa ben sizi ters köşe yapacağım

Bir zamanlar İstanbul'un Kasımpaşa ilçesi'nde Hanzade adında bir kadın yaşarmış. Kadının 12 yaşındaki oğlu ansızın sırra kadem basınca, kadın perişan olmuş, fellik fellik oğlunu aramış. Zabitlere, kolculara yalvarmış varın bulun oğlumu diye! Aylarca ses seda çıkmamış oğlundan.

Hanzade'nin sevgilisi semtin kabadayılarından biriymiş. Sen demiş oğlumu bulmama yardım etmiyorsun! Adam tınmamış. Gülüp geçmiş! Kadın buna çok kızmış erkek giysisi giyip adamı takip etmiş ve kahreden gerçeği öğrenmiş sevgilisi oğlunu "hamam oğlanı yapmış" Kadının nevri dönmüş, hamam odunlarını kesmek için kullanılan baltayı kapıp, oracıkta kim varsa sevgilisi dahil 30 kişiyi kıtır kıtır odun gibi kıymış.

Kadının haklı nedenleri olunca zamanın devlet yetkilileri bu gözü kara kadına ses çıkarmamışlar bu sefer de mahalleyi bir dedi kodu almış yürümüş, Hanzadenin oğlu öğle, Hanzedenin oğlu böyle deyince, kadın yine kafayı sıyırmış.

Almış baltayı eline mahalleyi Merzifon kasabı gibi doğramış.

İşte, o zamanlar Baltalı Hano olarak anılan İstanbul'un ilk "mayfa anası" , "kabahalası" bu suçu nedeniyle  kurşuna dizilerek öldürülmüş.
Kabadaylık, kabahatle aynı şeydir! 


Nedir derdin Blogger Bolat, şimdi de şiddeti mi övüyorsun? 

Amacımız ilginç İstanbul detayları vermek. Bu blog'ta şiddeti övmek söz konusu olamaz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı