Beylikdüzü'nde Günlük Yaşam ve Beylikdüzü'nün Tarihi

Beylikdüzü Hakkında Her Şey


Dün evden hiç çıkmadım çünkü İstanbul'a kar yağıyor, evde keyif yapmaktan daha güzel ne olabilir. Bugün Çağan Irmak Ulak'ını seyrettik, masal tadında harika bir film. Beylikdüzü, Beykent bembeyaz iki gündür duraksız kar yağıyor.

İstanbul'un su sıkıntısı


Barajlar alarm veriyor, küresel ısınmanın belirtileri hızla görünür hale geliyor. Acaba bu yıl İstanbul'a kar yağmayacak mı diye kara düşünürken. Şirketin tiki kızları kardan nefret ettiğini söylüyor! Ne desek boş çünkü muhataplarımız boş! Bugün 16 Şubat 2008 ve İstanbul'a kar yağıyor. Beylikdüzü'nü İstanbul sayarsak evet İstanbul'a kar yağıyor! Beyaz örtünün  İstanbul'a ve Anadolu'ya bereket getirmesini dilerim. 

Beylikdüzü'nde alışveriş merkezinde alışveriş yaptık. Taksi ile eve dönüyoruz televizyonu açtım yine eyyamcı haberler yapmaya başlamışlar "yandık bittik, kar yağacak" E, aptal insan doğada bundan tabii ne olabilir diye o metni yazanın suratına çakasım var! Her şeyin çapı düştü editörlük de ayağa düştü! Bakın şu televizyon anonslarına:

Televizyonları Kar Anonsları


Beyaz felaket İstanbul'u vurdu...
İstanbul'da Kara kış fena bastırdı...
Korkulan oldu İstanbul'da trafik felç...
Herkes eve hapsolacak...



Beylikdüzü'ne nasıl giderim? Beylikdüzü toplu taşıma ulaşım


Beylikdüzü'ne ulaşmanın en kolay yolu Metrobüs'tür. Eğer araçla gelecekseniz Avcıları geçip, haramidere'den tırmanıp devam edeceksiniz, sağ tarafta yer alan şeritten Bizimkent Köprüsüne girmek için sağa döneceksiniz. Yakupluya gitmek istiyorsanız üzerinde 4 numara yazan minübüslere, Beykent ve Yeşilkent'e gitmek istiyosanız 3 numaralı minibüslere bineceksiniz. Beylikdüzü-Beykent'e Yenibosna'dan kalkan 400A numaralı otobüsleri kullanarak da gelebilirsiniz.


Beylikdüzü İlçesinin Tarihi


Araştırdım ilçe İstanbul'dan ziyade Edirneye yakın olduğu için Helenler tarafından kurulmuş. Sonra Bizanslıların eğemenliğine girmiş. Atalarımız Türkler İstanbulu'u alınca da Beylikdüzü Osmanlılar'ın arpalığı olmuş. Nasıl yani! İşte bir tarım beldesi olmuş. Adı üzerinde Beylik-düzü.


Beylikdüzü İlçesinin ismi nereden geliyor?


Beylidüzü ilçesinn ismi Osmanlılar'dan gelir, öz be öz Türkçe'dir. İlçenin ismi adı Rumca "Gardan" yani bahçe demektir latince ve oradan da Rumca'ya geçmiştir. Kurtluş savaşından sonra Beylikdüzü semtine mübadele ile gelen muhacir kardeşlerimiz yerleştirilmişlerdir. Beylikdüzü'nde kavak yetiştirme müsait olunca bir zaman sonra binlerce kavak yetişmiş ve o semte "kavaklı" denmiştir. Beylikdüzü bir süre Çatalca ilçesi'ne sonra Büyükçekmece'ye sonra Gürpınar'a bağlanmış sonra da  2008 yılında ilçe ilan edilmiştir. Beylikdüzü Istranca dağlarının devamıdır, bir Trakya ovasıdır, tarım memleketi iken yağma olup betonlaşmış bir semttir.



Beylikdüzü İlçesi'nin Semtleri


Beylikdüzü'nde semt isimleri güzeldir. Örneğin Beykent, Kavaklı, Gürpınar, Yakuplu gibi semtleri vardır. Bolat İnsanı Beykent'te yaşar. 


Beylikdüzü ilçesi'nin nufüsü 185.000  bu sayı katlanarak artacaktır çünkü konut arzında patlama var. Dik dikebildiğin kadar binayı!


Beylikdüzü'nün Popüler Siteleri


Bizimkent, Parlamenterler sitesi, Yeşilkent sitesi...vb. Siteler vardır ama genelde binalar ferahtır.



Beylikdüzü'nde Hayat Beylikdüzü'de günlük yaşam


Size Beylikdüzü'nü kısaca anlatayım. Şehrin kenarında bir metropol. Yakın gelecekte bu ilçenin emlak değerinin artacağını düşünüyorum çünkü orta sınıf ve gençlerin rağbet ettiği bir semt. İnşaat ve apartman cenneti. Hızla yeni rezidanslar yükseliyor, her yer 1+1 dairelerle dolu. Bu rezidanslar gelecekte fuhuş operasyonlarının yapıldığı binalar olacak. Bunu Beylikdüzü halkı not alsın! Peki, sen sevdim mi bu ilçeyi Bolat? Sevmedim, sevemedim arkadaş! Çok uzak hele de benim gibi bir İstanbul sever için çok zor bu ilçede oturmak. Kadınlar seviyor, eşim seviyor diye ben de sevmek zorundayım, yapacak bir şey yok! Şehrin sakin bir yapısı var. AVM'ler E-5 kenarında bir çok outlet ve AVM var. Şehir her nedense parasız yatılı okulları gibi mahalle kültürünün bu semtte oluşması mümkün değil! Gelecekte Beylikdüzü halkı psikolojik travma yaşayabilir.


Beylikdüzü İçesi nasıl gelişir?


Beylikdüzü ilçesinin nüfusu gençtir bana kalırsa İstanbul'da eğitim seviyesi en yüksek 3 ilçeden biridir. Eğer akıllı, liyakat sahibi, kendini ispat derdi olmayan belediye başkanları çıkar da yat limanı, üniversitelerin bölgeye çekilmesi gibi aklı başında işler yaparsa Beylikdüzü ilçesi çok gelişir.


Beylikdüzü ilçesinin güzel tarafları, Beylikdüzü'nü çekici kılanlar


Hemen aklıma iyi deyince havası geliyor, çok temiz ve taze. Denize yakın Büyükçekmece plajı bence İstanbul'un en güzel sahili.Konutlar ferah ve geniş. Şehir İstanbul'a nazaran daha düzgün şekilde yapılaşmış.


Beylikdüzü ilçesinin kötü yanları Beylikdüzü İlçesinin Kötü Tarafları, Olası İstanbul depremi ve Beylikdüzü tsunami riski


Kuzey Anadolu Fay Hattı'na çok yakın olması en büyük şanssızlığıdır. KAF denilen bu fay hattı Türkiye'nin en etkin ve tehlikeli fay hattıdır. Bu şehrin başı depremle dertte, olası depremde İstanbul'un Beylikdüzü ilçesi'nin kıyı kesimleri Marmara'dan gelecek tusunami tehlikesi altındadır. Şehir merkezine çok uzak ve asla Şehir merkezine ulaşmak bir buçuk saatin altına düşmeyecek. Beylikdüzü'ne Metro yapılsa dahi böyle olacak. Metrobüs gibi bir proje var ama umarım kısa zamanda biter. Mahalle kültürü yok. Sanat yok. Edebiyat yok, yok yok!

Yarın sabah servis gelir mi? Keşke gelemese yahu! Amaan! Başlarım işine gücüne tadını çıkarayım kar yağışının! Günün birinde bizi limon gibi sıkıp atacaklar kenara, kim bilir! Kendi işim olsa bunu söyler miydim acaba! Kendi işimi kurmuş olsam işe gitmezdim. Sermaye biriktirip bu paralı kölelik düzeninden kurtulmam lazım. Hedef 2013 Bolat, dayan! 

Sabah ola hayrola.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı