İstanbul için Blog Yazmaya Başlıyorum

istanbul blog blogger

İstanbul için blog yazmaya başlıyoruz

Yazma tembelliğime son verip, İstanbul için, İstanbu'a dair bir şeyler yazma gereği hissettim. İçinden çıkınca "sudan çıkmış balığa döndüğüm" aşığı olduğum şehir için okumanın yetmeyeceği kanaatine vardım. İstanbul okumalarımı, İstanbul gözlemlerimi, İstanbul'da gezdiklerimi, yediklerimi içtiklerimi, yaptıklarımı ettiklerimi kısaca İstanbul'a dair ne varsa sosyal medya aracı olan blog'da yazmaya karar verdim. Amacım, ben biliyorum demek değil, bildiklerimi, yaşadıklarımı insanlarla paylaşarak tarihe not düşmek ve geleceğe iz bırakmak.


Blogger, Blog kelimesinin kökeni, etimolojisi


Kelimeyi ilk kullanan 1999 yılında Peter Molthoz olmuştur. Blog kelimesinin anlamı: İnternet güncesi demektir.  Blog post kelimesi de bloknot gibidir, bir nevi not kağıdı ama internet üzerinde. 



web kelimesinin kökeni


Blog kelimesi weblog kelimesinden türemiştir. Web kelimesini biliyoruz ağ demek, bu kelime de Hint Avrupa dil gruplarına ait bir kelime olan "webh" dokunmak kelimesinden gelir. Log İngilizce bir kelimesi ise  günce seyir defteri demektir. Google'un Blogger'ı satın almasıyla birlikte blog dünyası çok zenginleşmeye başlamıştır.


Blogların Türleri



Ben bloğumun konusunu ve temasını İstanbul olarak belirledim. Elbette bloglar çok çeşitlidir: Kişisel bloglar, temalı bloglar, topluluk blogları, kurumsal bloglar hatta şehir blogları şeklinde listeyi uzatabiliriz. İleride blog ödülleri, blog platformları artarsa şaşmayın derim. Belki birileri blogların tarihini de yazar.


Bloglardaki imla hataları

Şimdiden yapacağım hurufat hataları, cümle düşüklükleri, imla yanlışları ve eksik bilgilendirme için okurlarımdan, takip edenlerimden af diliyorum.


İstanbul İstanbul Olalı Bloğu


Bloğumun temasını İstanbul olarak belirliyorum. Amacım, İstanbul'a dair bildiklerimi, öğrendiklerimi, ilginç bulduklarımı toplumla paylaşmak. 


İstanbul İstanbul Olalı Bloğunun Teması


Bu blog yalnızca İstanbul ve Bolat'ın İstanbul'da yaşadıklarını konu alır.


İstanbul İstanbul Olalı Bloğu Bir Şehir Bloğu'dur


Yorumlar

Selin Akarca dedi ki…
Yazmak iyidir...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı