Asmalı Mescit'in incisi Yakup-2

Yakup-2 Restaurant İstanbul Asmalımescit

Yakup-2 Restaurant


Yakup 2'in sahibi Yakup Arslan, Refik Restoran'ın sahibi Refik Arslan'ın yeğeni. Yakup'u Rize'den Asmalımescit'e getiren de amcası Refik, 1975'de İstanbul'a gelip amcasının meyhanesinde çalışan Yakup, sonra Yakup 1'i ve ardından 1982'de Yakup 2'yi açıyor. Yakup 1 artık yok... Yakup 2, kimilerine göre entelektüel meyhanesi, kimilerine göre ise eski İstanbul Rum meyhanelerinin devamı.


Asmalı Mescit'in Simgesi


Yıllardır Estambul Beyoğlu’nun örnek meyhanesi… Asmalı Mescit sokağının simgesi ve “en iyi meyhane ödüllü” Yakup 2, en şeker gibi sarhoş olunan meyhane. Yakup 2’ye her gittiğinizde sevdiğiniz bir sanatçıya, edebiyatçıya rastlamanız mümkün ve zaten mekânın duvarlarını müdavimi olan ünlülerin fotoğrafları kaplıyor. Bir duvar, sonsuzluğa uğurlanan müdavimlerinin fotoğraflarıyla dolu. Hoş bir kadirşinaslık örneği.

Entellektüel Mekanı Yakup2


Yazar ve çizer takımının uğrak yeri olmasının dışında tek başına bir bayanın rahatsız edilmeden içki içebileceği ender meyhanelerden. Servisi de arı gibi olan Yakup 2’nin mezelerine gelince, bir meyhanede alışkın olmadığınız zenginlikte ve ana yemekler de ızgaralar ve mevsimine göre balıklardan oluşuyor. Taze ve zengin meze çeşitleri arasında ilk akla gelenler ise, yumuşacık torik lakerdası, meyhanelerde çoktan yok olmuş yumuşacık uskumru çirozu, usulünce yapılmış taraması, bol beyaz soğan piyazı üzerinde Arnavut ciğeri, ızgarada pişirilmiş muska böreği ve tereyağından domatesine hiçbir malzemesi esirgenmemiş karides güveci.

Yakup 2, insanın ikinci kadehten sonra tüm sıkıntılarını üzerinden attığı, keyifle içki içmenin ötesinde yediklerinden de mutlu olarak ayrıldığı, İstanbul’un belki de en orijinal meyhanesi, İstanbul lezzetleri Yakup'la bir başka.

Abstract

Yakup 2 Restaurant's extensive menu features a wide range of appetizers, fresh fish, grilled meats and desserts. This popular meyhane in Asmalimescit  offers both a la carte and fixed menus with unlimited drink options. When you went to Yakup2 Restaurant you can see some famous Turkish persons.
Asmalımescit Sk. No: 35/37Tünel İstanbulTel : 0 212 249 29 25

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi