İstanbul'da Kuş Gözlem Yerleri


Kuş Gözlemi, kuşları gözleyip onların yaşam ve davranış biçimlerini hakkında daha çok bilgi sahibi olmak veya bilgileri kayıt altına almak, haritalamak, fotoğraflamak, davranış ve seslerini kaydetmek gibi değişik dalları olan bir hobidir. Tüm doğaseverlerin kolaylıkla uğraşabileceği bu hobi doğa ile kucaklaşmak için en uygun sebeptir.

Kuş gözlem grupları ile ilgili olmayanlar için söylemeliyim ki bu büyük bir şanssızlık. Umarım siz de bir gün kuş gözlemi yapan insanlarla tanışma fırsatı bulursunuz. Hepsi doğayı seven alçak gönüllü ve sevecen insanlar. İlk gözlemimi ülkemize gelen Fransız asıllı Pier adlı bir arkadaşla yapmıştım. Kulakları çınlasın. Daha sonra Tanıştığım gözlemciler: Ömer bey, Berrin Akyıldırım, Taner Bey hepinize selam olsun.

Kuş gözlemi yapmak için neler gerekli: genelde tripod ve dürbün ya da fotoğraf makinesi ve teleobjektif taşımak yeterli sanırım. Fotoğraf çekmekten hoşanmayan arkadaşlar daha bilimsel bir uğraşı olan halkalama ve sayım işlemleri yapabilirler. İstanbul'da kuşları gözlemlemek için gidilen alanlar: Sariyer'deki Koç Üniversitesine yakın bir alan olan gözlem yeri, Büyükçekmece Gölü, Küçükçekmece Göl çevresi ve Çamlıca Tepesi

Abstract

Istanbul is the business, trade and cultural capital of Turkey. It is by far the largest city in the country with a fast growing population estimated at over 15 million.  Most visitors stay in the central touristy areas and are not aware of just how large the city is. Istanbul lies at the crossroads between Europe and Asia and sits upon the migration route for hundreds of thousands of storks, raptors and other migrants as they track south towards Africa.


 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi