Sakıp Sabancı Müzesi SSM, Atlı Köşk

Atlı Köşk İstanbul

SSM Müzesi


Sakıp Sabancının gönlümüzdeki yeri bir başkadır. Eğer hiç gitmeyen varsa ömründe bir defa da olsun İstanbul'daki SSM'ye gitmeyen insana acırım. Şimdilerde Louvre Müzesi İslam Sanatları Bölümü’nden seçilmiş yaklaşık 220 eser Türk Telekom’ un katkılarıyla sergilenmek üzere İstanbul’a geldi.

SSM Koleksiyonu


Louvre Müzesi’nin en önemli koleksiyonlarından İslam Sanatları Bölümü’nde toplanmış ve korunmuş olan hazineler arasında Osmanlılara, Safavilere, Babürlere ait eserler var.

Yok ben SSM'ye gidemem eserleri yerinde Louvre Müzesinde görmek istiyorum diyorsanız o ayrı. Eğer ziyaretinizi tamamladıktan sonra karnınız açıktı ise Resteurant manzarası şahane ama fiyatları akıllara ziyan, niye böyle? Biz orta halli insanlar ezilsin diye mi? İnanın bir fikrim yok. Onu da Sabancı ailesi düzeltir herhalde. 

Gerçi Atlı Köşk gibi bir mekânı halka açarak bir büyüklük yapmışlar ama Türkiye'nin durumunu da düşünerek restoran kafe fiyatlarına müdahale etmeleri lazım diye düşünüyorum. Biz istanbullular ve istanbul için harika bir şey yapmış olurlar.

Abstract

Sabancı University's Sakıp Sabancı Museum is located in Emirgan, at one of Istanbul's oldest settlements on the Bosphorus. In 1927 Prince Mehmed Ali Hasan of the Hidiv family of Egypt commissioned the Italian architect Edouard De Nari to build the villa, now the museum's main building, and it was used as a summer house for many years by various members of the Hidiv family; for a short time it also served as the Montenegran Embassy.
Photo Source:M.Değirmenci/Chelebi Yahoo Group

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi