Uzanıp Kanlıcanın Orta Yerinde

Kanlica istanbul

Kanlıca'da Yoğurt Yemek


Kanlıca Avni Anıl şarkısı kadar güzeldir. Şarkıyı hatırlayın şöyledir sözleri: Bir geceye bir ömür verilir Kanlıca'da, İstanbul'un sırrına erilir Kanlıca'da
Mehtab oynar su ile ışıklar gelir dile
Geçmiş sevdalar bile dirilir, Kanlıca'da
İstanbul'un sırrına erilir. Kanlıca'da Anadoluhisarı ile Çubuklu arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu yakasındaki ayağında yer alır. 


Beykoz Kanlıca ve Mihrabat Korusu


Kanlıca, Beykoz ilçemizin sınırları içindedir. Kanlıca deyince Çingene Vapuru'na binmeyen ve Kanlıca yoğurdu yemeyen Boğaz gezisini tamamlamamış demektir. Denemeyenler için vapur yolculuğunu tavsiye ederim. Yoğurt'un özelliği yoğurt yapımında kullanılan süt tozu ve üzerine konulan pudra şekeridir. Tepedeki Mihrabad Korusu’nun gezilmesi elzemdir bu Estambul manzarasına aşık olmayan tanımam.


Kanlıca İsmi Nereden Gelir


Kanlıca'nın ismi konusunda çeşitli rivayetler vardır ama en çok kabul göreni zamanın Osmanlı sultanlarından biri bir gün emir vererek İstanbul'un havası en temiz semtinin bulunmasını ister. Nasıl ölçüleceği konusunda ise vezirlerinden yardım ister. Vezirlerden biri her semte kanlı et bulunana direklerin asılmasını ve en geç bozulan etin olduğu direğin havası en temiz semte olacağını söyler. Sultan emir verir ve Kanlıca büyük arayla birinci olur ve Osmanlı Sultanı bu semte Kanlıca ismini verir.

Fotoğraf Kaynak:Panoramio / Şeref Halıcıoğlu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi