İstanbul'u biriktiren adam


koleksiyoner

İstanbul Efemeracıları

İstanbul'un önemli efemeracılarından biri Sertaç Kayserilioğlu'dur. Kendisiyle bir fotoğraf çekimi sırasında tanıştım. Evi adeta müze gibiydi. 

Peki, kimdir Sertaç Kayserilioğlu

1948 doğumludur, okul hayatı Kadıköy Kızıltoprak ile başlayıp İstanbul Diş Hekimliği Fakültesi mezuniyetine kadar devam etmiştir. Patolojik Anatomi Kürsüsünde Öğretim Üyeliği yapmıştır.1980 senesinden itibaren koleksiyonerlik ve araştırmacılığa başlamıştır.

Halen serbest dişhekimi ve araştırmacı. “Eski İstanbul Kartpostalları, Fotoğrafları”, “Osmanlı Mühürleri”, “Eski İstanbul Sokak Tabelaları”, “Osmanlı Bayram Kutlama Kartları”, “Yeni yıl Kartpostalları”, “Sinemanın 100. Yılı”, “Eski İstanbul’da Ramazanlar”, “İstanbul’un Eski Kışları”, “Osmanlıdan Günümüze Eğitim Araç ve Gereçleri”, “ Cumhuriyetin 10. Yıl Kutlamaları “, “Bahar ve İstanbul”, “Eski İstanbul’da Mesire Yerleri”, “İstanbul’da İlk Kent Dokusu”, “İstanbul’da İlk Aydınlanma”, “Osmanlı Döneminde Ulaşım”, “İstanbul ve Vapurları”, “İETT Tarihçesi”, “Tünelimizin 120. Yılı”, “Haydarpaşa ve Karatrenler”, “İstanbul’da İlk Araba Sevdası”, “O Unutamadığımız Oyuncaklarımız”, “Fenerbahçe Spor Kulübü Tarihi “, “Eski İstanbul’da Tramvaylar”, “İzmir Tramvayları”, “İstanbul’dan Geçen İlk Otomobiller”, “Eski Köşkler “, “Eski İstanbul Takıları”, “I. Dünya Savaşı Osmanlı Cepheleri”, “ İşgal Dönemi İstanbul’u “, “Osmanlı Sansür Damgaları”, “Osmanlı Padişah Fermanları”, vs... konulu kişisel ve karma sergileri olmuş, 300’ü aşkın sayıda makaleleri yayınlanmış. 


Kısacası denizdir, deryadır Kayserilioğlu. Estambul'u biriktirmek kolay mı?



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı