İstanbul'un en Lezzetli Hamsisi Sariyer'de

İstanbul Boğazının en mavi ilçesi Sarıyer / Foto: Fatih Pınar

Sarıyer İstanbul Boğazı’nın En Mavi İlçesidir. 

Sokaklarında yavaş yavaş yürüyen insanları. Balıkçıları, sakin insanlarıyla Sarıyer  İstanbul'un en faklı ve güzel ilçelerinden biridir. Blogger Bolat insanı da bu ilçede 15 yıl yaşamıştır. Sarıyer ilçesi güneyde Beşiktaş, batıda Şişli ve Eyüp ilçeleri ile doğuda İstanbul Boğazı, kuzeyde Karadeniz ile çevrelidir. Kıyıda bulunan mahalleler (Kuzeyden güneye): Kısırkaya, Gümüşdere,Kilyos, Demirciköy, Rumelifeneri, Garipçe, Rumelikavağı, Yenimahalle Merkez Mahallesi, Sarıyer, Büyükdere, Çayırbaşı, Kireçburnu, Tarabya, Yeniköy, İstinye, Emirgan, Baltalimanı, Rumelihisarı Sarıyer'in Boğaz'a kıyısı olan semtleridir.

Sarıyer’in, Karadeniz ve Boğaz kıyısındaki plajları, yaz aylarında bir turistik cazibe merkezi halini alır. Kilyos kumulu İstanbul’un en güzel plajıdır. Ayrıca  yalıları  ve  Bizans surları ile tarihi alt yapısı oldukça cazibedardır. 

Rumeli Hisarı, Atlı Köşk, Sadberk Hanım Müzesi, sivil mimari örneği yalıları, iskeleleri, kiliseleri, su kemerleri ve doğasıyla Sarıyer, İstanbul ili içerisinde önemli bir turistik güzergâhtır. Ayrıca Rumeli Feneri'ndeki Ceneviz kalesi de görülmeye değer yerlerinden biridir. Balıkçıları, köyleri, uzun ve sakin sahili ile en yaşanabilecek ilçelerden biri Sarıyer’dir.

Blogger Bolat için Sarıyer İstanbul’un yıldız ilçelerinden biridir. Burada yaşayan Araştırmacı Yazar İbrahim Balcı ise bu ilçenin en müstesna insanlarından biridir. İstanbul'un en lezzetli hamsilerini Sarıyer'de yemiş biri olarak o günleri hala hatırlarım.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı