Kuş Gözlemciliği ve Çağan Şekercioğlu

Kuş Gözlemciliği İstanbul

Kuş Gözlemciliği


Kuş gözlemciliği merakımdan bir çok kuş gözlemcisi arkadaşım oldu. Zamanında Pier ile Sarıyer'de gözleme gitmiştim orada Yelkovan'cılarla tanıştım ve gruba üye oldum. Bu kuşçu camiasını pek sevdim, hepsi 10 numero insan. Kendisi bir çok kez bilimsel dergilerde haber olmuştur. Mesela bunlardan biri sincedaily.com'dur.

Kuş Gözlemi Grubu Yelkovan


Neyse efenim Yelkovandan bir mesaj düştü. Bilen bilir Çağan Şekercioğlu diye bir bilim insanımız var. Öyle sıkı akademisyen, güzel projelere imza atan dünya çapında tanınan bir zat. Kendisi ile tanışmamız yakındır(şayet bulabilirsek telefonunu arayacağız) kendisi Kuzeydoğa Derneği'nin de kurucusu. Çağan Hoca'yı İngiliz Prensesi doğum gününe davetine davet etmiş. Bayram değil seyran değil Çağan Şekercioğlunu Big Biritanyanın presesi niye öpsün. Niye davet edildiğini bi zahmet web'de arama yapıp öğreniverin. Göğsüm kabardı Çağan Şekercioğlu Hocanın başarılarıyla. Bravo.

Kuzey Doğa Derneği Çağan Şekercioğlu


Bu arada bu haberi gönderen Önder Cırık haberin altına iletişim numarasını ve blogunu eklemiş. Önder Bey'de acayip matrak adam. Gezi yazıları doyumsuz, çelebi misali Türkiye çoğrafyasını yalayıp yutmuş. Dolaştığı yerleri de kaleme almış. Kendisini tebrik ediyorum, ben okurken çok keyif aldım. Blogu okursanız ne dediğimiz anlarsınız. İşte bahse konu olan blog: http://jamesjoyce.blogcu.com

Önder Bey gelsin şu bahar yaz ayları vaktimiz de uyarsa, Kars ilindeki ilk etkinliğe ma aile geleceğiz. Bir sivil toplum kuruluşu Kars ilimize nasıl hayat katar, diğer iller bundan ders çıkarmalı. Ben şimdilik, baykuştu, çinteydi, tepeli toygardı, kazdı, sunaydı,yalıçapkınıydı elde dürbün Çekmece gölleri, Sariyer, Kamilabduş lagününde kuş kovalıyorum.

Fotoğraf Kaynak: sincedaily/Stan Moore

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı