Taksim Maksemi, Taksim Su Sarnıcı Taksim İsmi Nereden geliyor?


Taksim Su Sarnıcı Sergi Salonu

Taksim Su Sarnıcı Sergi Salonu


Taksim Meydanı’ndaki tarihi Taksim Sarnıcı, diğer adıyla Taksim Maksemi sanat galerisi oldu. Bilindiği gibi bu sarnıç Taksime ismini veren bir yapıdır. Taksim adı Takdim Sarnıcından gelir. Koskoca bina yıllarca öyle bom boş duruyordu. Allahtan anıtlar kurulu izin verdi de galeri oldu. Bence burası çok güzel bir müze de olur. Geçenlerde İsmail Acar'ın sergisine gittik yanımda bir de ressam arkadaşım var ki kendisi bana göre dünyanın en iyi insanlarından biridir.

Ressam İsmail Acar ile Tanışma


Galeriyi dolaşıyoruz hafif bir nem kokusu var ama ortam şahane doğrusu. Koca bir resmin önünde durduk. Resim Sultanahmet’i gösteriyor. Ressam arkadaşım "hayır burası Süleymaniye" diyor. Yahu bal gibi Sultanahmet, "yok hayır Süleymaniye". Derken resmin sahibi sanatçımız İsmail Acar geldi "evet burası Sultanahmet, Galata kulesinden değişik açıdan çekilmiş bir fotoğraf karasinden yapmıştım bu resmi" dedi.

İstanbul'un Çılgın Projeleri

Bizim arkadaş ikna oldu sonunda. TRT televizyonu da çekim yapıyor kulağımızın dibinde. Az kalsın sanat erbabına rezil olacaktık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksimi trafikten arındırma projesi vardı. Ben destekliyorum İstanbul'a meydan lazım. Taksim Meydanı daha yesil ve daha geniş olmalı. Gereksiz yapılar yıkılmalı. Eğer proje gerçekleşirse Taksim Champs Elysees anımsatacak. Olur da bir gün sağa sola abuk subuk binalar dikerlerse bak işte ben bu yazıyı yazdığıma pişman olurum. Olur mu olur. Uykudan uyananın proje yaptığı bir memleket burası. İstanbul çılgın projeler cenneti. Taksim meydanını yayalaştıralım evet, çiçek dikelim evet ama elimiz değmişken Taksim'de ne kadar abuk subuk bina varsa yıkalım. Zinhar yerine yenisini dikmeyelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı