Beyoğlu Talimhane Değişiyor


Beyoğlu Talimhane İstanbul

Beyoğlu Talimhane Projesi


Talimhane Nişantaşı olur mu? Şimdi bana Talimhane Neresidir? Diye soran olacaktır. Hemen tarif edelim Taksim’in arka tarafı hani Elmadağ’a doğru giderken solda kalır. Talimhane adı nereden gelir? Efem, bir zamanlar Taksim Topçu Kışlası burada olduğu için doğal olarak Talimhanenin olduğu yer askerlerin talimhanesidir.  Eskiden burayı oto-yedek parçacılar mesken tutmuştu. Şimdi Oteller bölgesidir. Artık neredeyse otele dönmeyen bina kalmamıştır. Kentsel dönüşümü İstanbul da Talimhane’den başladı diyebiliriz.


Talimhane'den Nişantaşı Çıkar mı?


Talimhane Nişantaşı olur mu? Şimdi ben bu soruya direkt hayır derim. Çünkü Nişantaşı Nişantaşıdır. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, turizmcidir, açık görüşlüdür AKP'nin vitrinidir diyebiliriz. Geçen okuduğum bir iddialı bir haberde yazıyordu Talimhane Nişantaşı olacakmış! Yani Başkan öyle demiş.

Talimhane Turizm sanat ve Kültür Merkezi Olma Yolunda


Taksim’de konaklama ve turizminin merkezi olan Talimhane bölgesinin alışveriş ve kültürün de merkezi olması için ünlü markalarla görüşme yaptıklarını anlatmış. Hatta sayın başkan bazı sanat evlerini kendi bölgesine bizzat çağırdı. Ekol Drama bu sanat merkezlerinden biridir. Ekol Drama’nın Sahibi Gülsen Hanım değerli bir insandır. Merkezin eğitim hizmetleri de vardır. Ekol drama için artiz mektebidir diyebiliriz. Sanat Yönetmeni Ayla Algan’dır. Bu sanat evi Talimhane geldiğine göre iddia gerçekleşecektir diyebilir miyiz?

Beyoğlu Belediye Başkanının çabaları alkışlanacak cinsten. Lakin Nişantaşı benzetmesi bana biraz havada kalmış gibi geldi. İstanbul'da hiç bir yer Nişantaşı olmaz olamaz. Bu öykünme doğru değil! Çabanıza alkışlar sayın Ahmet Misbah Demircan.

Fotoğraf Kaynak: V3arkitera

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı