Çatalca İnceğiz Köyü Mağaraları tahrip ediliyor

çatalca inceğiz  mağaraları istanbul

Çatalca İnceğiz Mağaraları


Tarihi mirası o kadar çok seviyoruz ki nerede bir ıssız yer görsek nerede bir kuytu olsa nerede bir mağara bulsak içine çövdürmekten zev alıyoruz! En kibarımız bu kültürel mirasımızın etrafında şişe kebap diziyor, mangalda kanat çeviriyor. Sinema dünyamız film çekiyor.


Yarımburgaz Mağaraları Tahrip Edildi


Mağara hasar görürmüş binlerce yıllık kültürel miras tahrip olurmuş ne gam! Velhasıl coğrafi miras anlayışımız kıt. İstanbul’daki Yarımburgaz Mağarası tahrip edildi. İşte, resmini gördüğümüz şu mağaralar tarih öncesi yerleşimlerdir.

Çatalca ilçesinin kuzey doğusuna düşen İnceğiz Köyü'nde bulunan, mağaraların durumu da tam hayta ruh halimize uyuyor. İnceğiz mesire alanında üç ayrı yerde değişik mağaralar var, hatta içinde Bizans dönemine ait bir şapel de bulunuyor. Galerileri dolaştığınız da ışığın yansımasına hayran oluyorsunuz. Fakat define avcıları ve piknikçilerin oluşturduğu tahribat, tepelere yapılan siteler tam bize yakışan cinstendir. Güzellikleri hovardaca harcamak da üzerimize yok!


Çatalca Kültürel Miras


Ne diyeyim biraz kültürel miras biraz coğrafi miras duyarlılığı diliyorum. Gelecek nesillerimizin kaynaklarını bugünden tahrip edersek ne olacak. Kulaklarımız çınlamaz mı? Sürdürülebilir bir gelecek için biraz daha duyarlılık lütfen. Çatalca İstanbul il sınırları içinde oldğuna göre lütfen konuya İstanbul Valiliği el atsın ve İnceğiz Mağaraları kurtulsun. Estambul'da da bir duyarlılık çalışması yapmak lazım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı