İstanbul'a Yeni Müze / 1453



Panorama İstanbul 1453 Tarih Müzesi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Topkapı Kültür Parkı’ndaki Panorama 1453 Tarih Müzesi İstanbul'un yeni müzelerinden. Bu müzeye 1453 adı verilmesi ne derece doğru, onu bilmiyorum. Bana kalsa Fetih Müzesi yeterliydi. Nedense bu şehir için hep milat 1453, oysa bu sığlıktan çıkıp biraz araştırma yapılsa kentin Constantinapolis'de olmadığı aşikar. Bir müze olarak 360 derece tasarlanan Panaromik Fetih Müzesi, ziyaretçilerine fethi yaşıyormuş hissini veriyor. Her şey güzel de isme takıldım ama ziyaret edilmeye değer. Bu arada Kemal Yargıcı ağabey o kadar çizim yaptı müzeyi ziyarette kendisine bilet kesilmiş. Bence kapıda karşılanmalı çay kahve ikram edilmeliydi. Çizgi dünyasının baştacıdır kendisi.

İstanbul Panaroma 1453 Fetih Müzesi Hakkında


Müze İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihte uzun bir yolculuğa çıkmak ve İstanbul’un Türkler'le başlayan tarihini hatırlatmak yapılmıştır. Eskiden mezbelelik olan bu alanda güzel bir kültür abidesinin kurulmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum bir İstanbullu olarak. Müze, bir zamanlar atalarımızın kızıl elması olmuş Bizans topraklarıyla ilgili olduğu için olsa gerek  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın girişimiyle 29 Mayıs 1453 sabahı açılmıştır.

Müze, kuşatmanın geçtiği Topkapı-Edirnekapı surlarının karşısındadır, Panorama 1453 Tarih Müzesi, Kültür A.Ş. tarafından işletilmektedir. 

İstanbul Kültür A.Ş


Bir zamanlar millet parasının  yendiği bir arpalık olarak kullanılsa da her zaman İstanbul'a faydalı olmuş bir müessesedir. Buraya egemen olanların şunu düşünmesi lazım bu kurumun kaynakları milletin kaynaklarıdır, fazladan, hak etmeden her kim olursa olsun ona ödediğiniz paranın hayrı yoktur. Millet malını yiyenin hayat boyu iflah olmayacağını ve bir gün sıfırı tüketeceğini bilin. Zira mazlumun ahı ağırdır.


Abstract


The 1453 Panoramic Museum creates a three dimensional depiction of the conquest of Istanbul by the Ottoman Empire on 29th May 1453. The 1453 Panoramic Museum Museum is situated next to the old Topkapi City Walls, opposite the very spot where the siege occurred.  The domed roof is also painted to create the illusion of a sky. İstanbul other names, Constantinople, Estambul, Kostantinepolis, İstambul

Yorumlar

Bir türlü fırsat olmadı gitmeye..((

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi