Ceket kaplumbağa seykobeş ezdiler


 Okuyan Us Yayınevi'nden iki yeni kitap çıktı. Kesinlikle tavsiye ediyorum bunlardan biri Pucca Günlüğü, diğeri Bakırköy Devlet Hastanesinin Gizli Tarihi. Yayınevinin sahibi Cem Mumcu. Kendisi ile bir yemekte Asmalımescit Yakup-2 Restaurantta tanışmıştık. Acayip keyifli adamdır.

Kitaptan Küçük bir alıntı

Bakırköy Devlet  Hastanesi'nin Gizli Tarihi


“Bir hasta yatmıştı. Dosyasında, çıplak bir şekilde E-5’i trafiğe kapattığı için polis tarafından getirildiği notu vardı. Bunu neden yaptığını sorduğumda ‘ceketkaplumbağaseykobeşezdiler’ dedi manisinin verdiği hızla, tek kelimeymiş gibi. Sonradan anladım ki, bir kaplumbağanın ezildiğini görünce sinirlenmiş, yolun ortasına dikilmiş; insanlar sağından solundan geçmeyi sürdürünce, soyunup giysilerini ve saatini (Seiko 5) koyarak yolu kesmeye çalışmış ama onları da ezerek geçmişler.”

Bu da alıntının bende canlandırdığı hüzünlü hikâye

Övünmek gibi olmasın ülkemiz hayvanlara karşı merhametin en düşük olduğu yerlerden biridir. Bu konuda daha alacak çok yolumuz var. Her gün otobanların sağında solunda birçok ezilmiş hayvan görmez miyiz?

Bademlili Deli Yaşar


Nur içinde yatsın bir zamanlar bizim oralarda Deli Yaşar diye bir ağabeyimiz vardı. Zararsız iri kıyım bir insancağızdı. Sara hastası olmalıydı bazen düşer kalır ağzı köpükle dolu olurdu. Herkes tarafından sevilir sayılır, bakılırdı. O zamanlar sosyal devlet diyeni içeri tıkıyorlardı. İşte bizim Deli Yaşar ağabeyimiz kötü bir huy edinmişti. Mevsim yazdı, Yaşar olur olmaz yerde bir yeşil çalı bulur onu üzerine örterek, şaka mahiyetinde yolun ortasına yatar sürücüleri şaşırtmaya çalışırdı. Bir gün yolun ortasındaki bu yeşil dalı umursamayan biri onu otomobiliyle ezdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi