İstanbul'da Sinema Şöleni


FİLMEKİMİ BAŞLIYOR

Filmekimi 9. yaşında bir çocuk. İKSV sağolsun onlarda olmasa istanbul'un kültür hayatı mantar. Nerde devlet, nerede İBB'nin kültür ile ilgili birimleri!!
Filmekimi, filmleri 8-15 Ekim tarihlerinde Atlas, Beyoğlu ve Cinebonus Maçka G-Mall Sinemalarında izleyiciyle buluşuyor. Bana en uygunu Maçka G-Mall. Bu yıl 31 film gelecek, biz ancak 3 tanesini görebileceğiz. Bu arada afişler güzel de tanıtım zayıf sayın "Alametifarika" yöneticileri. Her yıl bir öncekinden daha iyi bir kampanya yapılması gerekmez mi?

Ben bu fiilmlerden Ağaç'a gitmeyi düşünüyorum. Film'in tanıtım yazısında şunlar yazıyor: Otar Gittiğinden Beri filmiyle tanınan Julie Bertuccelli'nin uzun zamandır merakla beklenen ikinci filmi, Cannes Film Festivali'nin kapanış gecesinde gösterildi. Filmin kahramanı sekiz yaşındaki Simone, yeni ölen babasının bahçelerindeki dev ağacın yaprakları yoluyla ona fısıldadığından emindir. Babası, kısa süre sonra onları korumak için geri dönecektir. Fazla zaman geçmeden, Simone'un annesi ve erkek kardeşleri de ağacın bu özelliğine inanır ve bu bu sayede kendilerini emniyette hissederler. Ancak anne, bir adamla görüşmeye başlayınca ailedeki hassas dengeler bozulacaktır. Duyguları incinen Simone, ağaçtaki tahta eve yerleşir; oradan inmemeye kararlıdır. Aile bu yeni durumu nasıl karşılayacaktır?

Abstract:
The İKSV October film week Filmekimi celebrates its 9th edition. The Filmekimi programme includes 31 new titles from festivals such as Cannes, Berlin, Venice and Toronto, as well as latest works from master directors. I will watch The Tree.
Australian films have often delved into the co-existence of nature and culture and French director Julie Bertucelli uses rural Australia to set her adaptation of Judy Pascoe’s novel “Our Father Who Art in the Tree”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi