Papağanlar Artık İstanbullu


Papaganlar Topkapı Sarayını Ayağa Kaldırdı


Bu blog yazarlığına başlayalı çok oldu. Neler gördüm, neler yaşadım! Yazsam roman olur ama ben blog yazısı olsun istedim. Bir blogger'a da bu yakışmaz mı? Ortalık ayağa kalkmış. Efenim bu İskendireye papağanları sarayı basmışlar! İlber Ortaylı Hoca Topkapı Sarayı Müze Müdürü olarak papağanlardan dert yanıyor. Anayurtları Hindistan olan ve İstanbul’da Topkapı Sarayı’nın avlusunda koloni oluşturan İskenderiye papağanları saray bahçesindeki ağaçları delik deşik ediyor saray avlusundaki ağaçları birer ikişer kurutuyor. Hemen bu yeşil tehlikeye karşı önlem alınmış Topkapı Sarayı avlusundaki ağaçlarda bulunan yuvalar çamurla sıvanıp kapatılmıştı.


Blogger Bolat Şaşkın: Saray Entrikası karga ile şahini dövüştürme planları

Basına yansıyan haberlere göre: Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı ağızlarına aldığı cevizi yere bırakarak sarayın mermerlerini zedeleyen kargalara çözüm için aradıkları “şahin”i halen bulamadıklarını söyledi. Bu habere ornitoloji camiası çok kızacak! Amiyene bir tabirle "iti ite kırdırmak" deyimi! En azından insan eliyle kuşlara zarar verilmeyecek. Blogger Bolat der ki: "Doğal denge olayı."


Papağanları mülteci kuş statüsünden çıkarın onlar İstanbullu


Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı, kedilere, papağanlara, sansarlara zarar veren, ağızlarına aldığı cevizi yere bırakarak sarayın mermerlerini zedeleyen kargalara çözüm için aradıkları “şahini” bulamadıklarını söyledi. İyi hoş da sevgili Hocam 3 yıl önce bu İskenderiye Papağannlarından pek bir muzdariptiniz noldu? Kafam karıştı yani! Buradan şöyle bir sonuç çıkarıyorum. İskenderiye papağanları artık Osmanlı Sarayında İkamet ediyorsa has istanbullu olmuşlardır. Lütfen mülteci statüsünden çıkarılsın bu familya.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi