SANAT LİMANI / ANTREPO-5


SANAT LİMANI / ANTREPO-5
Sanat Liman 2010 yılında dört uluslararası sergiyle Haziran’da açıldı. Artık İstanbul’un uluslararası standartta bir sergi mekânı daha var. Bir yıla yakın süredir devam eden çalışmalarla Tophane’de bulunan Antrepo binalarından 5 Numaralı bina, 3600metrekarelik iki katı sergiler için teknik ve estetik açıdan yenilendi. Bunu kim akıl etti ise kutlamak gerek. Beral Madra'nın fikridir diye düşünüyorum.

Alan günümüzün sergi anlayışlına uyan Antrepo niteliği korunmuş ama antrepo niteliği bana göre korunmasa da hava hoş, adı üstünde antrepo, yani gümrüklü malların konulduğu tek çıkışı olan basit bir alan. Antrepo son yapılan düzenlemelerle esnek sergileme duvarlarıyla farklı sergilere, gösteri ve açık oturumlara olanak sağlıyor. Bu mekandan yeni sergi haberleri bekliyoruz!

Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2010 yılı sonuna kadar kamusal bir sergi alanı olarak İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinliklerine tahsis edilen Sanat Limanı’nda, Ajans’a başvurmuş ve onaylanmış, bağımsız bütçeli yerel ve uluslararası sergiler yer alıyor. Benim en çok beğendiğim sergi “Küçük Kara Balık” oldu. Sergi Kıbrıs adına yapılmış çok hoş bir çalışma. Benim merakım şu 2010'dan sonra bu alan Ulaştırma bakanlığına mı devredilecek. Eğer öğle ise ulaştırma bakanlığını bu açık gözlülük için tebrik etmek lazım. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı bütçesinden pırıl pırıl bir antrepo teslim almış olacaklar, tamirat bedavaya gelmiş olacak! Umarım Antrepo-5 Sana Limanı nitelğini korumaya devam eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi