The Sofa Hotel Nişantaşı

İstanbul'un en Şehirli Oteli
Nişantaşı, kökeni bir alamete(nişantaşı) dayalı semtlerimiz arasında yer alır. Ki bana göre Nişantaşı İstanbul'un en şehirli semtidir. Osmanlıdan bugüne Türkiye elitlerinin tercih ettiği bir semt olmasıyla hep göz önünde olmuştur. Osmanlı'da Batılı yaşam tarzının sembolü olan Nişantaşın’da Cumhuriyetin ilanından sonra da bir şey değişmemiştir. Lüks mağazaları, şık vitrinleri, zarif kadınları, sokaklara taşan kafeleri ve farklı eğlence mekânlarıyla İstanbulluların her daim gözdesi oldu. 

Nişantaşı bugün Türkiye’nin en güzel semtlerinden biridir. Hatta Avrupa’daki emsalleri de çok değildir.  Biliyorsunuz Sabah Gazetesi'nin Teşvikiye Caddesi'ndeki eski binası turizmci birkaç işadamı tarafından devir alınarak The Sofa Hotel adıyla butik otele dönüştürüldü.

Geçen bir toplantıda konuşurken Aylin’den sözü aldık en yakın proje toplantısı The Sofa Otel’in Longtable’ında yapılacak. Aslında benim için harika kitaplığıyla Cafe Sofa bile yeterliydi ama Longtable’da yemeğe de hayır diyemem doğrusu.


Fotoğraf Kaynak: The Sofa Hotel

Abstract:

In the last decade Istanbul has fast become one of the foremost art centers of the world. Bridging diverse cultures and strengthened by its cosmopolitan nature inherited by successive civilizations the city is a great source of inspiration to artists from all over the world. With its world class museums, its renown biennial, its galleries and its art fair, Contemporary Istanbul, the city has become a very important art destination in addition to being the financial center of the country. Travelers to the city enjoy both the historical sites as well as the contemporary art scene. For such travelers a vast array of hotel accommodations is available, among them The Sofa Hotel stands apart with its unique character.

Source: www.thesofahotel.com

Yorumlar

ipek ilyasoglu dedi ki…
Zamane Hatunları Yarışması'nın ödül töreni 14 Ekim akşamı bu hotelde yapılmıştı. Hoş bir mekan.
Blogger Bolat dedi ki…
Kesinlikle en güzel otellerden biri lokasyonu itibariyle gönlümün birincisi zaten.
Merhaba Sevgili Bolat...
İçim titrer İstanbul Boğaziçi - Tarihi yarımada ve Nişantaşı denince..
Adım adımmm takipteyim bence şehrimin açılan kapanan kapılarının :))

Sofa da hoş geldi Şehrimize.. Spa'sını da es geçmeyeleim Bayan takipçilere duyurulur !!

sevgiler..
LILA MOONLIGHT dedi ki…
Yanda en cok okunanlardan gozume ilisti de geldim buraya : ) Sofa yi ben de severim, bir kere is sayesinde kalmistim da, cok guzel odalari. Longtable keske yeniden acilsa, cok keyifliydi. Simdi listemde roof restorani var : )
Blogger Bolat dedi ki…
Henüz kullanmadık efem :)
Blogger Bolat dedi ki…
Aylin olurda Lux olmaz mı yaw :)) harikasın çok doğru.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi