Fırsat ürün çinekop olursa

Fırsat: Herhangi bir şey için en uygun zaman, uygun durum veya şart, vesile demektir. İşte buradan yola çıkan bir işletme en anlamlı fırsat ürününü yaratmış! En  uygun durum veya şartta yakalanan lüfer yavruları çinekoplardan fırsat ürünü haberini okuyacaksınız.

Lüfer kampanyasını sağır sultanın duyduğunu sanırdım oysa yanılmışım. Fikir Sahibi Damaklar (FSD) çok meşakkatli çabalar sonucunda "İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın" adı altında bir kampanya yürüttü, yürütüyor. Seminerler, paneller, toplantılar yapıldı. İmza kampanyası düzenlendi. Televizyonların tamamında ana habere konu oldu, anlı şanlı yazarlarımız yazdı, ünlü çizerlerimiz çizdi. Dosya haberler yapıldı. Defne Koryürek sağolsun uzun uzun anlattı.

Onca emek vererek türünü korumaya çalıştığımız lüfer yavrusu çinekop'lar İstinye Park Balıkev adlı restaurantta fırsat ürünü olarak sunuluyormuş. Binlerce insan bu balığın korunması için bu kadar çaba harcarken böyle şey olur mu?

İstinye Park'ta bir işletme dünyadan bu kadar habersiz olabilir mi? Lüfer'i yalnız kendi sularımızda korumak yetmez komşu ülkelerde bağlantıya geçip korumak için kıyaslama çalışmaları yapılım diyen insanlar ne yapmalı! Bu kadarına pes demek istiyorum çünkü burmunuzun dibinde başka bir dünya varmış!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı