Yaratıcı Şehirler

Biz İstanbullular bir sokak ötemizde ne oluyor, edebiyatçılarımız neler üretiyor, araştırmacılarımız neler yazıyor, biliyor muyuz. Merak ediyor muyuz? O kadar benmerkezci olmaya başladık ki şehirdeki yalnızlığımızın farkında değiliz!

 Ajandama not aldığım ama iş durumum nedeniyle gidemeyeceğim güzel bir sempozyum var 21.Yüzyılda Yaratıcı Şehirler ve Endüstriler Sempozyumu” 11-12 Kasım tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde. Sempozyum önemli çünkü baskın ülkelerin sermayelerinin tekeline almaya çalıştığı yaratıcılık ve endüstri ilişkileri  görüşülüyor.

Yaratıcı endüstriyel ürünlerin uluslararası ticaretteki payı giderek artıyor. Umuyorum ki 21.Yüzyılda İstanbul yaratıcı şehirler arasında olabilir. Yetenekli tasarımcılarımız ve kıvrak zekaya sahip işadamlarımız var. Patinajda olsa da oluşmaya hazır bir orta sınıfımız var. Sempozyuma gitmeyi o kadar çok gitmek isterdim ki ama  olamıyor maalesef.

Abstract
Countdown set for the “Creative Cities and Industries in the 21st Century Symposium” to be realized as an event by Istanbul 2010 European Capital of Culture Agency’s Urban Culture Directorate in cooperation with the Faculty of Arts and Design of Yıldız Technical University in Istanbul on 11-12 November.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı