Palladio ve Mimar Sinan İstanbul'da Buluştu

Neo Klasizmin babası Palladio, Koca Sinan ile karşılaştırmalı bir sergide İstanbul’da buluşuyor. Mimar Sinan Araştırma Merkezi ve Müzesi Projesi kapsamında, Mimar Sinan’ın çağdaşı Mimar Andrea Palladio ülkemizde ilk kez sergileniyor. Buradan da anlaşılıyor ki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimar Sinan Müzesi Kuruyor. E yakışır doğrusu. 29 Kasım Tophane-i Amire Kültür Merkezi’nde ziyarete açılan sergi 31 Aralık 2010 tarihine kadar görülebilir. 2010 Ajansını bu şahane fikre geçit verdiği için kutluyorum. Kentsel mimari alanındaki birikimin paylaşılması ve gelecek kuşaklarımız için önemli. Memleketimin tüm mimarlık öğrencileri bu sergiyi kaçırmamalı. Hoş geldin,  Andrea di Petro Della Gondola.

Bu arada dünyanın en bilinen mimarlık ödüllerinden Ağa Han Mimarlık Ödülü alan mimar Emre Arolat'ı tebrik ediyorum. Daha önce de Behruz Çinici, Hakkı Sedat Eldem, Turgut Cansever bu ödülü almışlardı.

Abstract
 
Andrea di Pietro della Gondola (Palladio) was born in 1508 in Padua, Republic of Venice. His exhibition opened in the Istanbul...Mimar Sinan is very important architect in Turkish history...More informationTophane-i Amire

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi