Kuş Kadar Aklımız Olsa

Doğanın erken uyarı sistemleri olan kuşlar zorda. Yalnız onlar mı? Türkiye’nin tabiat varlıkları zorda.  Sulak alanlarımız yok oldu. İstanbul’a bakın Küçükçekmece Gölü ve etrafı bitti. Sazlıdere Vadisi yerleşim baskısı altında. Büyükçekmece Gölü etrafı sanayileşti yerleşim yeri oldu. Neredeyse gölün içinde binalar var. Sadece İstanbul mu? Zengin Anadolu doğasına bakın, yok oluyor. Nadir bitkiler yok oluyor, turnalar gelmez oldu. Kaybettiğimiz sulak alanlar Marmara Denizi'nden daha büyük bir alanı kaplıyor. Uygar insan adına yakışmayacak kadar ilkelleşti. Bakın Neolitik dönem insanı Göbeklitepe yerleşim alanında bir mezarlık inşa eder. Bu mezarlıktaki kayalar üzerinde kurt, kuş tasvirleri vardır. Bu totemlerin üzerinde Kelaynaklar vardır, akbabalar vardır. Tapınma yeri olan Göbeklitepe mezarlığında eti senin kemiği benim kabilinden insan ölüleri kurda kuşa sunulmuştur. Bugün aynısını biz yapmış olsak bizi yiyecek kurt kuş bulunur mu? Kim daha uygar kavramlar göreceli! Yandaki fotoğrafa bir bakın lütfen, Kelaynak kuşları Neolitik dönemden bu yana aramızda az kalsın yok oluyorlardı, Doğal Hayatı Koruma Vakfı-şimdi WWF oldu, Doğa Derneği gibi kurumları kutlamak lazım bu kuşlar göç eder hale geldiler.

Abstract
What can I say? I don't know. Many birds die . Our nature to destroyed ourselves, our nature to killed ourselves. Gobeklitepe six miles from Urfa, an ancient city in southeastern Turkey.
Klaus Schmidt, has used radiocarbon analysis on the soils adhering to the stones. The analysis shows that the main stones at Gobekli Tepe were erected between 10,000 and 9,000 BC. The characteristics of flint arrowheads found here confirm these dates.

Yorumlar

Joujou dedi ki…
Avrupa Birliği'ne girmek için debelenmek yerine cezaların çok ağır olduğu kanunları çıkarıp, kendi toplumsal düzenimizi oluştursak hiç böyle sorunlar olmayacak ama tabi kime diyoruz? Hala işgal edilmiş toprakların satışını gazetelerde okuyorsam, boşa konuşuyorum demektir. Cem Yılmaz'ın özlü sözüyle noktalamak istiyorum: Eğitim şart! :))
Blogger Bolat dedi ki…
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Blogger Bolat dedi ki…
2b olayı bu memleketin en büyük adaletsizliği, okuyup dirsek çürüteceğime elimde kazma gecekondu kursaydım köşe olmuştum. Çık üstüne kaç kat çıkabilirsen. Aftan önce gecekondu mu satın alsam yatarım amaçlı:)
Joujou dedi ki…
Satın almaya ne gerek var ki? Bence bir SİT alanı bulup, üzerine gece gece kondurup, ardından da "Hobarey, buraları size veriyoruz!" demelerini bekleyebiliriz. Eninde sonunda diyorlar nasılsa ;)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı