Sinema-Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı

Türker inanoğlu Vakfı(TÜRVAK) Sinema ve Tiyatro Müzesi, Kavacık’tan Beyoğlu Galatasaray’daki yeni binasına taşındı. Sinema ve tiyatro tarihimize ilişkin önemli bir koleksiyona sahip olan TÜRVAK Yeşilçam’a dönmüş oldu. Müzenin ana çekirdeğini Türker İnanoğlu’nun 45 yılı aşan kariyeri boyunca biriktirdiği ve bir araya getirdiği Erler Film koleksiyonu oluşturuyor. Neler yok ki müzede:  Film oynatıcı ve çekici cihazları, aydınlatma projektörleri, şaryo arabaları, stüdyo ve laboratuar cihazları, afiş, fotoğraf, el ilanı, broşür, reklam malzemesi, senaryo ve sinemayla ilgili  kitap ve dergiler daha neler neler mutlaka gezin görün derim.  Ulvi Uraz Kitaplığında sinema, sanat ve genel kültür konularında onbinlerce kitap ve dergi, Türk film müziklerinin bulunduğu sayısız plak, orijinal film senaryoları, film anlaşmaları, sözleşmeler, broşürler, el ilanları, lobiler, resimler ve binlerce orijinal film afişi bulunmaktadır.
Müze ve Kitaplık Yeni Çarşı Caddesi No:24 Beyoğlu Galatasaray’da bulunmaktadır. Ayrıca hareketli görüntü ve fotoğraf hizmetlerinden de ücret karşılığında faydalanabiliyorunuz.
Abstract
TÜRVAK Cinema Television Museum is founded with the aim, to reach to the most pristine examples of our cinema's, having a history of hundred years, in its developmental process from the beginning up to now. Also, reflecting the documents and technological infrastructure of endowment to future generations. Clarifying the cinema-television fact of our day's with the light of the past and to form an archive. With all these functions it is a unique and special place….more information

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı