Stars of Istanbul


Geçen televizyonda Nuri Çolakoğlu'nu seyrettikten sonra yazayım diye düşündüm. Stars of İstanbul – İstanbul’un Yıldızları’, adı altında önemli bir proje başladı. Proje 19 Ocak Çarşamba günü, İKSV Deniz Palas Salon’da gerçekleşen basın toplantısı ile tanıtıldı. Projenin maddi gelirleri ülkemizde çeşitli sorunlar yaşayan çocuklar için UNICEF Türkiye tarafından kullanılacak. Projede katkıları olan Jale Yılmabaşar, Talat Halman, Türkan Şoray, Ayşe Kulin, Gülsün Onay, Yıldız Kenter, Aziz Sariyer, Tülin Ersöz, İbrahim Kutluay, Tayfun Talipoğlu ve Nuri Çolakoğlu gibi değerli isimler var.

Peki neden İstanbul’un Yıldızları ya da Star of İstanbul? Proje İstanbul’da doğup dünyayı saracak örnek bir proje olarak gösteriliyor. UNICEF’in faaliyet gösterdiği 158 ülkenin büyük metropollerinde de ‘Stars of New York’, ‘Stars of London’ adı altında düzenlenerek UNICEF Türkiye’ye maddi katkı sağlayacak. Bir çok firmaya yıldız satın alma konusunda tavsiyede bulundum. Nişantaşındaki bu Mini'ye bayıldım.

''Stars of İstanbul''da sergilenecek yıldızlara formunu kazandıran endüstriyel tasarımcı Aziz Sarıyer de 5 köşeli yıldızın ''insanı temsil eden bir sembol'' olduğunu dile getirerek, ''Bu, sevginin işareti, en yukarıdaki uç insan başını, ayrıca spritüalizmi temsil ederken, diğer 4 ucun insanın kolları ve bacaklarıyla hava, toprak, ateş, su elementlerini sembolize ettiği kabul edilir. Çok yükseklerdeki parıltılı bu cisimler, çağlar boyu insanlık adına başarı ve şansı temsil etmişlerdir. Bu yıldız formunu tasarlarken, olabileceği kadar soyut bir çocuk yıldızı yaratmaya çalıştım'' diye ifade etmiş.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı