Canını Seven Çıkar mı?

İstanbul'da Bostancı kartal sahil yolu ve birkaç parkın içindekiler bisiklet yolları dışında başka "Bisiklet Yolu" olduğunu düşünmüyorum. Bostancı sahilden Pendik’e kadar sahil yolunda da park eden araçların sık sık bisiklet yoluna girmeleri sebebiyle kullanışlı değil. En güzeli bisikletin keyfini Büyükada’da sürmek. Şimdi soruyorum bisiklet yolu olmayan şehrin medeniyet ölçüsü eksik kalmaz mı? İstanbul coğrafi yapısı itibari ile bisikletli ulaşıma uygun olmaz diyebilir siniz, burada da benim kafamda soru işaretleri var! Neden olmasın? Merak ediyorum bu Trafik Kanunu’nu yazanlar bisiklet kullandılar mı acaba? Canına kıymet veren birinin İstanbul’da bisikletle trafiğe çıkması imkânsız gibi! İstanbulluların bisiklet için mücadele vermesi gerekir.

Abstract
Biking in cities is good for your health but if you are living in Istanbul you must be extra careful then other cities. Traffic and air pollution, the usually problems faced by urban cyclists, Istanbul riders have to deal with flooded cycle paths, barbecues, trees, bushes, and garbage bins in cycle areas, and lack of bicycle parking. Now I ask, how is this city?

Yorumlar

Bisiklet yolları olmalı. Dinlendirici parklar, yürüyüş yolları, kütüphaneler, temiz plajlar da olmalı. Yorucu kent yaşamında en doğal hakkımız bunlar. Çalışıp üretmek için beden ve ruh sağlığımızın korunması gerekir ama hakkımız olan ve daha yaşamsal pek çok şeyi alamadığımız gibi bunları da alamıyoruz.
Blogger Bolat dedi ki…
Merhaba, zamanla tüm bunların olmasını ümit ediyorum
Blogger Bolat dedi ki…
Thank you Selenia
Mia Wallace dedi ki…
kesinlikle katılıyorum.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı