Sinan'a Böyle Saygı Görülmedi


Restorasyon Uluç Ali Paşa

Mimar Sinan yanıyor herkes ona bakıyor


İstanbul inanılmaz bir kent. Enerjisi hiç bitmiyor. Cumartesi karbon ayak izi çalışmaları için bir toplantı vardı tam 40 dakika geç kaldım. 

Ulaşım çökmüş. İstanbul nerede başlıyor nerede bitiyor bilinmiyor. Her yer İstanbul! Yeni yapılaşma ile şehir bildiğin Çin olacak sanki. Estambul değişik kültür, uygarlıkların potası, Doğu ile Batı'nın değişmeyen buluşma, kaynaşma noktası. Son zamanlardaki şikayetimi yineliyorum. Bu adam kayırmacılık, bu iş bilmezlik bu megalomanlık bu öz güven patlaması son zamanların cinneti. Herkese yazık size de yazık. Tam oldum hah istediğim buydu dediğin yerde aslında kaybeden olursun unutma!

Uluç Ali Paşa Cami restorasyonu

Bakınız Uluç Ali Paşa Camisini cayır cayır yaktılar, Haydarpaşa’ya yaktılar, ee, nolsun canım mı diyeceğiz. Yazıklar olsun! “Devlet malı deniz yemeyen keriz” mi? Her şeyi bilene verin, biraz liyakat biraz. Önüne gelen restorasyon yapıyor.

Abstract
İstanbul  is an amazing city. The Kılıç Ali Pasha Complex: is a group of buildings designed and built between 1580 and 1587 by Mimar Sinan, who at the time was in his 90s. The mosque itself was constructed in 1578-1580. It is located in the Tophane neighbourhood of the Beyoğlu district of Istanbul.It consists of a mosque, a medrese, a hamam, thomb and fountain. Chief Captain of the Ottoman Navy Kılıç Ali Paşa’s Mosque burned last week. Because This mosque was being restored.The mosque of the complex is evaluated as a smaller version of  Hagia Sophia.

Yorumlar

Blogger Bolat dedi ki…
Yansın dünya :)
ruyaabca dedi ki…
bayıldım bloga gördüğüm en iyi bloglardan biri keske daha önce görseydm seçmeli İstanbul dersim BB değil AA gelirdi harika bi blog!
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim, en azından bir şekilde rastlamış oldunnuz:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı