Güle Güle Viktor


En son İstanbul’da bakana organik meyve sebze sepeti armağan ederken görmüştüm Viktor Ananias’ı.

“Sanırım, sınırsız güvenlik içinde olma" arzusu kendi içimizdeki özgürlüğü kaybettiğimiz, özümüzdeki yaşamsal güçten, yaradılışımızdan uzaklaştığımız zaman sarıyor her tarafımızı.” Demişti Viktor Ananias ve çekip gitti ansızın aramızdan.

Viktor Ananias: 1971 yılında İsviçre Zürihte doğdu, ilk gençlik çağının bir kısmını Almanyada geçirdi sonra ailecek Bodruma yerleştiler. O günlerde birkaç iş değiştirdikten sonra Bodrum köylülerinden satın aldığı ekolojik ürünleri kendi tezgahında satmaya başladı. Hayatın yalın akışını Ege topraklarında keşfetti. Deneyimlerini insanlarla paylaştı, kafe çalıştırdı, aşçılık yaptı, çiçekçilik yaptı, tur rehberi oldu, vejetaryen restoran işletti, Buğday derneğini kurdu. Tatuta gibi ekolojik tatil olanağını geliştirmeye çalıştı.
“Fakire karşı vicdanımızın çalışması için erdemli bir yaşamayı hedef edinmiş olmamız lazımdır” derdi kısa ömrüne İstanbul Organik Pazarlar da dahil pek çok şey sıkıştırdı. Çok çalıştı ve kısa yaşadı, ruhun şad olsun.

Abstract
Victor Ananias, died in the Aegean district of Fethiye on Thursday during a visit to his mother. The autopsy report revealed that carbon monoxide from smoke from a barbecue. He pass away, not yet 40 years old, who Ananias? Victor Ananias has an interesting multicultural background, his father being from Chile and his mother from Turkey, growing up for the first five years in Germany and then moving to Turkey. While searching as a young man for global answers to present environmental and social problems of our society he founded the Bugday Association 17 years ago. Parallel to this Victor Ananias initiated and managed an ecological-cultural learning center in Bodrum for nine years.

Yorumlar

Blogger Bolat dedi ki…
soareacarmen2007
I agree with you, he was nice man.
Blogger Bolat dedi ki…
Hi Nel,
I visited your blog :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı