Turistlerin Güven Algılaması

Ülkemiz turizm açısından cennet. İstanbul’a bakar mısınız! Aldığı turist oranı sizce yeterli mi? Hayır, peki  İstanbul’a yeterince turist gelmeyişinin nedeni ne olabilir? Turistlerin tatil için gideceği yeri seçerken en önemli önceliklerinden birisi de güvenlik. Yeme-içme, barınma, neslin devamı ve güvenlik insanlığın en vazgeçilmez güdüleri. Güvenlik ihtiyacı doğuştan gelen bir özellik. Turistler için gidecekleri yörenin güvenli olması çok önemli. Siz can, mal, ulaşım, konaklama  güvenliğinin olmadığı bir yere tatil yapmaya gider miydiniz. İşletme Araştırmaları Dergisi tarafından 2009 yılında yayınlanan bir makale okudum.  Konusu  “İstanbul’u Ziyaret Eden Turistlerin Güvenlik Algılamaları Üzerine Bir Araştırma.” Bakın İstanbul’u ziyaret eden turistlere sormuşlar:

İstanbul’da yaya olarak dolaşmak güvenli midir?  % 55,5’i hayır demiş.
İstanbul’da toplu taşıma araçlarını güvenli buluyor musunuz?  % 52,6’sı hayır demiş.
İstanbul’daki eğlence mekânlarını güvenli buluyor musunuz? % 47,8’i hayır demiş.
İstanbul’u terör riski açısından güvenli buluyor musunuz? % 45,0’i hayır demiş.
İstanbul’u hastalanma riski  sorulmuş. Bu soruya turistlerin % 46,4’ü güvensiz cevabı vermiş.

Her gün darbe söylentileri olan yarın darbe olacakmış gibi haber yapılan bir ülkeye siz turist olarak gelmek ister miydiniz? Kişi, grup, cemaat ve zümre çıkarlarınız için ülkemize yazık etmeyiniz. Turizm bilincinin halka, taksiciye, restoran sahibine… anlatılması lazım. İstanbul’un güvenliği vatandaşlar ve turistler için geliştirilmelidir.


Abstract
Our country is paradise for tourism. Is enough tourists come to Istanbul? No. Safety is very important for everyone.  The need of safety is one of the natural characteristics of a human being. People need to feel safe in order to live a peaceful life. Tourists’ safety perception about Istanbul has been putted via a survey applied to local and foreign tourists. The results reveal that İstanbul has an image as an unsafe venue in some aspects. Tourism awareness should be developed for everybody.
Photo Source: Drexel University Page


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı