1 Mayıs Istanbul'u

Libya kaddafi

Kaddafinin Libyası gidiyor

Bugün Kaddafi’nin iki torunu ve oğlunun NATO tarafından öldürüldüğü duydum. Omuzlarıma bir ağırlık çöktü. Hay sizin demokrasinize, hay sizin insanlık anlayışınıza, hay sizin sermaye anlayışınıza… Daha fazlasını yazmaya terbiyem müsaade etmiyor.

Sevmediğim bir adama merhamet duyar hale getirdiniz iblisler! Umarım tanrı da sizi aynı şekilde cezalandırır.

1 Mayıs ve Estambul

1 Mayıs ile ilgili yazacaktım ama mecalim kalmadı. Saydığım küfürler tüm Arap Yarımadasını dolaştı İstanbul’a geri döndü. Demokrasi filan mavra!  Gücün var mı? Silahın var mı? İnsanlıktan çıkmış aklını para bozmuş bir ulus yaratabildin mi? En ala demokrasi sende!

İnsanlık bu günlerde bir insanın düşebileceği dip seviye olan ilkel yerel milliyetçiliğin kucağında!

1 Mayıs her şey yolunda yıllar sonra bayram havası içinde 1 Mayıs’ı kutluyoruz oysa babamın iki arkadaşı ikiz Kemal ve Cemal Amca1 Mayıs’a gelmediği için kendi arkadaşları tarafından Suluova’da katledilmişti.  Dün gibi hatırlarım bizim evde o gün komünizm iflas etmişti. Babam hem ağlıyor hem de yoldaşlarına küfürleri sıralıyordu. Sonraki günlerde bizim eve bir sürü adam geldi, şöyle oldu abi, böyle abi, yanlış oldu abi dedilerse de açıklamalara inanmadı… Ne zaman eski yoldaşlardan birini görse Kızıl saçları diken diken olur mavi gözleri kıvılcım çakardı. Şakağındaki damar şişmeye başlarsa önündeki 10 kişi olsa bir anda tüyerdi. Kemal ve Cemal amcaların katillerini hiç affetmedi. Anlatılanlar kafi gelmedi, babam tüm kitapları, flamaları, kızıl bayrakları yakmıştı. Zar zor aklım eriyordu! Adamların yüzlerine karşı ettiği küfürleri say deseniz kelime atlamadan sayarım yani! Ruhunuz şad olsun Kemal Amca, Ruhunuz Şad olsun Cemal Amca! Ruhun şad olsun Baba.

Bir insanın alınterinden, bir kişinin emeğinden daha temiz bir değer var mıdır?1 Mayıs tüm emekçilere kutlu olsun!

Fotoğraf Kaynak: Hurriyet

Yorumlar

Gezi/yorum... dedi ki…
Bu 1 Mayıs o tarihi pankartıyla çok güzel oldu..
Blogger Bolat dedi ki…
Kesinlikle katılıyorum

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı