Kumköy mevsimi geldi


kumköy istanbul

Kilyos oldu Kumköy

Oldum olası şu isim değişikliklerine karşıyım. Şimdi kaç kişi bilir Kilyos'un resmi adının kumköy olduğunu? İnanın Estambul'da 5 bin kişi bilmez.

Küçükçekmece kumulu batar mı?

Denize kazık çakarak 118 kumul üzerine inşa edilen Venedik batıyor! Son ölçümlere göre 23 cm aşağı inmiş durumda. Küçükçekme lagününde de aynı sorunların yaşanması muhtemel. Avcılar, Küçükçekmece bağlantısını sağlayan kumul üzerinde bir çok bina var bazıları kamu binaları bunlar en küçük bir depremde risk altında. 

İstanbul’un kumuluyla ünlü yeri nesidir biliyor musunuz? Sariyer’in Kilyos beldesi, eskiden Kilyos'a Kumköy denilirdi. Yaz geliyor Kilyos kıyıları şenleniyor. Kilyostaki kadar güzel kumu Alanya hariç herhangi bir memlekette görmedim ben! Patara’da da güzel kumul var ama Kilyos başka.

Abstract

Kilyos is a popular seaside resort located in the northern coast of Istanbul, in the Sariyer district. Kilyos is a popular weekend city break and beach holidays destination nearby Istanbul. Kilyos is well-known for its beautiful sandy beaches and coves, nice modern hotels, restaurants and summer time entertainment and water sports activities such as beach concerts, kite surfing and more…

Yorumlar

Bu güzelliklerimizi kaybediyor olmak çok acı. Düşüncesizce yapılaşma devam ettikçe sonuçları da kötü olacak.
Blogger Bolat dedi ki…
Çok haklısınız, Istanbul kaldırmıyor bu nüfusu.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı