Türkiye Tekstil Tarihi

Türkiye Tekstil Tarihi Üzerine Araştırmalar kitabı

Prof. Dr. Halil İnalcık’ın elli yıllık çalışmasının ürünü olanı “Türkiye Tekstil Tarihi Üzerine Araştırmalar” adlı  kitabı, İş Bankası Kültür Yayınları’ndan 2008 yılında çıkmıştı.

Ülkemizin tekstil sektörünün çağlara yayılan tarihine ve bugününe ışık tutan bir eser. Anadolu'da ve Asya'da sahip olduğumuz köklü geçmişi gözler önüne sermekte, Osmanlı tarihinden Asur dönemine ve Orta Asya'ya dek uzanan tekstil öykümüzü ve tekstilde yaşanan krizleri anlatmaktadır.  

Topkapı Sarayı’ndaki tanıtım toplantısına katılamasak da kitabın önemli bir bölümünü okudum beğendim. Önemli bir çalışma Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası’na da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, kitap gayet güzel olmuş ellerinize sağlık Halil İnalcık Hocam, ömrünüz uzun olsun.

Halil İnalcık Hoca ile aynı künyede bulunmuş olmak benim için iftihar vesilesidir. Hocamız büyük bir Osmanlı tarihçisidir yaşarken kıymeti bilinmelidir. Kapalı çarşı ile ilgili bir yazısını göndermişti dergiye inanılmaz titizdir.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
hola Bolat

Estambul es misteriosa , la amo, desde los otomanos están con la industria, larga historia.

no se traduce öykümüzü. que significa. gracias . un saludo cordial desde el sur de América.
Önemli bir yapıt olduğunu tahmin edebiliyorum. Emeği geçenlere minnet duymalıyız. Popüler kültür karmaşasında bu tür emek ürünleri pek dikkat çekmiyor. Paylaştığınız için teşekkürler.
Blogger Bolat dedi ki…
Tesekkürler Maelgi
Blogger Bolat dedi ki…
Kesinlikle minnet konusunda haklısınız :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı