Hayalimdeki Yolculuk

Maslaha sergisi

UNESCO Evliya Çelebi Yılı

Malum, bu yıl Evliya Çelebi Yılı, Ben ilan etmedim UNESCO öyle diyor. İşte size dişe dokunur bir çalışma. Genç bir gezgin olarak yarışmaya; hayalindeki Avrupa seyahatini anlatan yazı, fotoğraf ya da amatör videolarla (kısa film) katıla biliyorsun. Ben 30’unu geçtiğime göre dinazor sınıfında sayılıyorum ve yarışamıyorum. Şansınız bol olsun gençler.  “Hayalimdeki Yolculuk” Web Sitesine girerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Yarışmayı, British Council, T.C. Başbakanlık Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve ORG-DER Olimpiyat Ruhu ve Gençlik Çalışmaları Derneği, Hürriyet Online ve Microsoft Türkiye gibi kurumlar destekliyor. 

Alkışlanacak Maslaha sergisi

2010 yılında Maslaha öyle güzel bir sergi düzenledi ki gezilesi görülesi. İstanbul’da Dolmabahçe sergisinden sonra tık yok. Evliya bizim, Çelebi bizim ama en güzel sergiyi İngiliz Milleti bizden 1 yıl önce düzenliyor. Böyle büyük millet olunuyor.

Abstract

Maslaha is delighted to announce the launch of  ‘Evliya Çelebi: The Book of Travels, an exciting international collaboration with world-renowned Ottoman experts, Suki Chan - award winning film maker, Royal Academy musicians, the largest private Islamic art collection in the world, and the British Council. In the 17th Century an Ottoman traveller – Evliya Celebi – was inspired by a dream to embark on a journey across the Ottoman Empire.  He travelled far and wide across Europe and North Africa and wrote extensively about his adventures in Seyahatname – 'Book of Travels'...more information.

Yorumlar

Hayal Kahvem dedi ki…
Aaa! Ne fena! Yaşım tutmuyor:)
Adsız dedi ki…
Arkadaş Bolat

I have seen the party of youth and images on websites.
good government to devote time to young people. I did not know that for the human assets of the Istanbul. my passion have many heritage sites, to dance tango. Turkish friend hugs
Unknown dedi ki…
Guzelmis.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı