Kızına Bak Anasını Alma!

Metro Toptancı Market bugün Hürriyet Cumartesi’ye ilan vermiş. İlanın başlığı “Kızına bak, anasını al” özetle diyorlar ki: Türkiye’nin en çok balık satan marketi olarak, torunlarımız da Lüfer yesin diye Lüfer’in yavruları Çinekop ve Sarıkanat’ı satmıyoruz… Lüfer hareketini sonuna kadar destekliyoruz.”

Sayın Genel Müdürüm,

1- Hürriyet gibi bir gazeteye ilan verirken dikkat etmek gerekir, lüfer bir tür adıdır, cümle başı haricinde büyük harfle başlamaz.
2- Çinekop, sarıkanat da yerel adlandırmalardır cümle başı haricinde büyük harfle yazılmaz.

Gelelim asıl meseleye, şimdi 20 cm lik hiç ürememiş lüfer’i Metro Toptancı Market kasa kasa satarsa biz lüfer severleri veya lüfer hareketini desteklemiş olur mu? Olmaz canım, olmaz gülüm! Onca emek sarf edilerek oluşturulan kamuoyu bilincine yazık etmiş olursunuz. Sizi 20 cm’lik lüfer konusunda kim ikna etti ise günahın büyüğü onların hanesine yazılacak. Umarım, Fikir Sahibi Damaklar (FSD) ve Greenpeace’in emeklerine yazık olmaz!

Şimdi ben bir vatandaş olarak soruyorum: Sayın Defne Koryürek ve Sayın Uygar Özesmi, Sayın Banu Dökmecibaşı Metro Toptancı Marketleri lüfer kampanyalarınızı desteklemiş oldular mı?


Sayın Genel Müdürüm, biz şimdi  Metro logusunun altında yazan "güvenebilirsiniz"sloganından şüpheye düşüyoruz, bu işe bir çare lütfen! 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı