Allı pullu balıklar

Av mevsimi başladı, İstanbul'daki balıkçı tezgahları allı pullu balıklarla dolacak. Balıkçılarımıza bol kazançlar diliyorum. Sezonu açtım. Bu yıl palamut bol. Yalnız şuna dikkat etmek lazım. Balık stoklarımızdan yapılan avcılık yalnızca balık stoklarımızı etkilemiyor, zincirin diğer halkalarına dolaylı etkileri oluyor. Balıkçılarımız avlanma limitlerine dikkat etmeli, biyolojik mirasımızdaki canlıların soyunun tükenmemesi için duyarlı olmalıyız. Su ürünleri bölümlerimiz, Sahil Güvenlik Komutanlığımız, Koruma kontrol Genel Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası,oşinograflarımız ve balıkçılarımız bunun için varlar. Üniversitelerimizdeki akademisyenlerden balık türlerimiz bu balık türlerinin özellikleri, olgunlaşma yaşları, yumurtlama ortamları, göç hareketleri gibi çalışmalar bekliyoruz.

Yorumlar

rebeltakipte dedi ki…
Umalım da balıkçılar bilinçlenip daha dikkatli olsunlar
Blogger Bolat dedi ki…
Rebel, balıkçılarımızın bir çoğu bu bilince sahip ama denetimde olsa güzel olacak :)
Blogger Bolat dedi ki…
Thanks Ramon
Mutlu Eller dedi ki…
Bolat, haftasonu Sığacık`ta(Seferihisar) tesadüfen bir balıkçı ile sohbet ettim. İçim karardı diyebilirim. Eskilerden, tecrübelerden (bu arada 65 yaşında) bahsetti. Balığa çıkardık bazen elimiz boş, bazen dolu dönerdik diyor ve şimdilerde her teknede olan GPS cihazlarından dolayı artık böyle birşeyin olmadığını ve tonlarca balığın bilinçsizse avlandığını ekledi. Ve tabii ki denetim olmadığını vs. Ümidimiz her zaman var, yeter ki birileri bu durumu düzeltmek istesin...
Blogger Bolat dedi ki…
Semi, balıkçı borcum var diyor, olur elbette sonarlı 500 bin tl lik tekne alırsan onun borcunu ödemek için denize yüklenmen gerekecek. Daha fazla kazanma uğruna geleceğimizi yok ediyorlar.
Unknown dedi ki…
olaya biraz net bakıyor olabilirim ama, o kadar çok sevindimki balık yasağı süresinin bitmesine, balık delisi olan biri olarak....bol bol balık yiyebileceğim artık, sevgiler...

http://gozdenin-gozunden.blogspot.com/
Blogger Bolat dedi ki…
Palamut mevsimi biraz yağlı olsa da tavsiye ederim Gözde :)
KIZ ANNESI dedi ki…
valla tv.de palamut bol ve ucuz diye reklamını yaptılar ama, bursada geçen pazar günün balık pazarında bir tane bile palamut yoktu. Bugün de pazar yerinde tek tük palamut vardı onun da fiatı cep yakıyordu. tanesi 15 tl. Balıkçılar abla siz tv.lere kanmayın diyorlar. Hangisine inanalım bilmem.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı