Bir kuş konsa badi parmağıma

Zaman zaman  yalnız kalıp içimize dönme eğilimimiz olsa da  uzun süreli yalnızlık insanı depresyona sokar. İnsan sosyal bir varlık.  Üzerimize gelen işler, ters giden şeyler ve stres için çıtır çerez gibi anti depresan yutmak marifet değildir. En iyi anti depresan dostlardır. Onlarla yenilecek bir akşam yemeği onlarla dolaşılacak sokaklar Nişantaşı,  Moda,  Beykent, Arnavutköy ya da Bağcılar hiç fark etmez onlarla içilecek çayların kahvelerin yerini hiçbir şey dolduramaz. Sizce neden bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı var? Belli ki kahve esnasında yapılan muhabbetten kaynaklanır hatır gönül ilişkisi. 


Bu yıl dizi yok, dizi müptelası olmayacağım! İşte dizi, yolda dizi, sokakta dizi, gına geldi yani! İyi de sen napıyorsun bakalım Bolat? Şimdi de başımıza psikolog mu oldun, doktorculuk mu oynuyoruz? Hayır, rica ederim. Size bir hobimden bahsedeceğim. Sekiz yıllık kuş gözlemcisiyim! Ornitolog olmama az kaldı yani! Ne demek Kuş gözlemcisi?  Evde güvercin mi besliyorsun? Yoooo, ülkemiz özellikle İstanbul kıtalar arası kuş göç güzergâhında olduğundan her yıl ilkbahar ve sonbaharda tepemizden sürüler halinde geçen kuşları sayıyor, onları izliyorum! Geri kalan vakitte ormanın tadını çıkarıyorum.  İyi de, kuşları sayıyorsun da ne oluyor? Bence orasını merakınız varsa siz araştırın! Dünyanın en keyifli hobilerinden birisi, tavsiye ederim. Sarıyer’de Koç Üniversitesi'nin ikiyüz metre ilerisinde Çamlıca’da Büyükçekmece de Küçükçekmece ve Kamilabduş(tuzla) lagünlerinde kuş gözlemi yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan şey sırt çantası, dürbün bir de kuşları tanıtan kitapçık. Konuya ilgi duyanlar için İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu (İKGT), Yelkovan, Trakuş’u tavsiye edebilirim. Dünyanın en hoş insanları çok rafine bir hobi ile insanlığa hizmet ediyorlar.

Eğer kuş gözlem topluluğuna denk geldi iseniz şöyle muhabbetleri duyup şaşırmayın
“KoK” geçiyor , Küçük orman kartalı demek bu.
Ama kimse Büyük orman kartalı geçiyor demez, kısaltması iğrençtir çünkü.
Fotoğraftaki kırlangiçlar çoktan kışı geçirmek üzere İstanbul'dan Afrikaya doğru yola çıktılar. 

Fotoğraf Kaynak: Trakuş / Murat Danacı

Yorumlar

Sparrow dedi ki…
çok hoş bir uğraş :)
Mutlu Eller dedi ki…
Dizileri oldum olası sevmem, ben iyi bir dizi izleyicisi değilim, tv`de film de pek izleyemem. Film izlemek için de sinemaya gitmeyi tercih ederim.
Ne güzel bir hobiniz var, kıskandım:) Ne varsa doğada var zaten, eskiden çok sık dağa çıkar, kamp yapardık. Nasıl güzel gelir insana, yenilenir dönersin şehrin kaosuna...
Hayal Kahvem dedi ki…
Selam Bolat, bu şarkıya var ya bayılırım. Çok severim gerçekten.
Du bakayım, şu kuş sevenler derneğiyle bi ilgileneyim.Hımm.

"Sarıyer’de Koç Üniversitesi'nin ikiyüz metre ilerisinde Çamlıca’da Büyükçekmece de Küçükçekmece ve Kamilabduş(tuzla) lagünlerinde kuş gözlemi yapabilirsiniz."

Burası çok uzak bir yer olmalı. Hımm.Du bakalım. Kısmet.
Very beautiful birds. I've Never seen so blue ones))

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi