Kapılar bize açılıyor


Mimarlık konusunu sevenler için haberim var. Bu yıl ikincisi düzenlenen Açık Kapı Festivali 01-09 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.Festival kapsamında İstanbul’da bulunan tarihi ya da yakın tarihte inşa edilmiş, mimari değer taşıyan ve olağan koşullarda ziyaret edilmesi mümkün olmayan ya da ziyaret için özel izin alınması gereken bina ve mekânlara yapıları ziyaret edebiliyoruz.
Mimarlıkla ilgim nedir? Seviyorum o kadar. Hasan Fathi’yi okuyacak kadar,  Sedad Hakkı Eldem’in binalarını gezecek, Turgut Cansever hayranı olacak kadar, Zaha Hadid’le tanışacak kadar seviyorum.
Programın en hoş tarafı önemli mimarlık ofislerini de ziyaret edebileceğiz. Ama vakit yok yahu hepsini nasıl yapacağız.
Bu etkinlik kapsamında ben şunları yapmayı planladım.
İlk olarak, Beylikdüzü TV kulesini ziyaret edeceğim, bakalım İstanbul’un heybetli cüssesi kuleden nasıl gözüküyor. Bu Beylikdüzü’ndeki İstanbul tabelalarının hastasıyım. Alıp Beylikdüzü’nü Edirne'ye ilçe yapasım var.
İkinci olarak, Kandilli Rasathanesini ziyaret edeceğim mümkün olursa devasa teleskoplarla gökyüzüne bakmak isterim. Astronomi ile ilgili nadir el yazması eserlere yakından bakmak istiyorum.
Üçüncü olarak önceki devletimiz Osmanlı İmparatorluğunun Bab-ı Ali’si yani devletin en büyük kapısı olan İstanbul Valiliği ve Selimiye Kışlası'nı ziyaret etmek istiyorum. Teşekkürler Arkitera Mimarlık Merkezi, teşekkürler Vitra daha anlamlı bir sponsorluk olamazdı.
Bir planda ben yapayım diyenler şöyle gelsin.


Gravür: Osmanlı-Rus savaşında müttefikimiz ingiliz askerleri Selimiye Kışlasında

Yorumlar

Mutlu Eller dedi ki…
Geçen sene kaçırmıştım, malum İstanbul`da yaşamayınca herşeye her an yetişemiyoruz:( Programa bakayım bakalım, teşekkürler...
Sparrow dedi ki…
beylikdüzünün edirneye bağlanması konusunda seni can-ı gönülden destekliyorum :)
Blogger Bolat dedi ki…
Semi, büyük fırsat hem istanbul'u da ziyaret etmiş olursunuz :)
Blogger Bolat dedi ki…
Sparrow, git git bitmiyor çok uzak İstanbul'u Bakırköy, Bahçelievler hattında bitirmek lazım :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı