Yaz gitti ZaZ geliyor

İstanbul insanın üzerinde tempo baskısı kurar, oradan oraya koşturur bir ömrü böyle koşturma içinde tüketirsiniz. Bu şehirde yaşamanın en küçük bedeli budur. İstanbul’daysanız bundan keyif almak durumunda kalırsınız. Hayatın içine dalmak, çeşitli deneyimlerde bulunmak, İstanbul müzelerinde geçmişi keşfetmek, resim yapmak, tasarlamak, hayal etmek, yazmak yada konsere gitmek temponunun parçasıdır. İstanbul’u öğrenmek için illa okumaya gerek yotur. Bazı insanlar “diskleksi”dir yani okuyarak öğrenme yerine bakarak, görerek, hayal ederek, dinleyerek öğrenirler. Albert Enstein, Leonardo da Vinci, Rodin de disleksiydi. Bugün bende paso dinleyerek öğreniyorum! Sebebi şudur. Yaz gitti Bozcaada haricinde tatil yapamadık. Akbank Jazz Festivali kapsamında ZaZ geliyor dinleyemeceğiz, bilet bitmiş bu kadar mı çabuk! Ben de kendimi bu şarkı ile avutuyorum.
Konsere gidemeyeceklere de tavsiyemdir. 
İstanbul’da mevsimler geçiyor anacım “daha dün yazdı mevsim sonbahar oldu bile/L'automne déjà, c'était l'été hier encore” metropol ağaçları hep yeşil. Geçenler geçer yerine yenileri gelir mealinden ZaZ’ın ses tellerine vurduğu gibi , passe, passera  ...

Fotoğraf kaynak: horsducommun.net

Yorumlar

Neşeli Günler dedi ki…
İstanbul'da 1 saatte bitmiş biletler. niyeti bozmuştuk oraya gelecektik.ama meğerse İzmir'e de geliyormuş. biletlerimiz hazır :)
Blogger Bolat dedi ki…
Biz niyeti bozup İzmir'e gidemeyeceğiz :( ama konserden sonra bir blog postla bizimle paylaşırşınız artık :) bu ne beeee ev ödevi gibi oldu :))
Mutlu Eller dedi ki…
Bilet bitti sormayın:( Bu kızı ilk defa dinleyenlerdenim(!) desem çok iddialı olacak ama ortada cd`si yokken yurt dışından göndertmiştim. Tüm bunlar bir işe yaramaz elbet, bilet almak için sabırsızlıkla beklerken kalmadığını duydum geçen hafta:((
Adsız dedi ki…
Te salut ! O seara frumoasa, Odorica
Blogger Bolat dedi ki…
Ben de çok beğeniyorum. Ben sana geleli uzun zaman oldu, harika bir bloğun var, blog gibi blog yani :))
Neşeli Günler dedi ki…
ödevime sağlık kalacağım,inşallah :D
Blogger Bolat dedi ki…
Umuyoruz :))
coco-jelly dedi ki…
sadece ağlamaklıyım diyorum..biletler çıktıktan 2 saat sora bakan arkadaşlarım tükenmiş bebek diye mj attılar...halbuki ne güzel istanbula gelip akbank caz festivali kapsamında milletin popüler diye dinlediği kızcağızı yıllar önce keşfetmenin gururyla kasılıp dinliycektim.olmadı.üzgünüz.bidaha gelsin.gelsin işte.gelir dimi?
coco-jelly dedi ki…
ve dipnot diskleksiyim sanırım...özellikle hayal ederek ve dinleyerek=)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı