Museum Pass İstanbul

Müzekart, Kültür Bakanlığının güzel uygulamalarından biri. Maalesef Müzekart’ımın tarihi doldu. İstanbul Müzekart yetkilileri ile iyi bir diyaloğumuz olmuştu bu yıl da toplu kart alımı yaparız diye umuyorum. Bakanlık yetkilileri çok güzel bir hizmet daha başlatmışlar, bu hizmetin adı ''Museum Pass İstanbul” 72 saat boyunca kullanılabiliyor ve fiyatı 72 TL. Turistler için güzel bir uygulama. Bu bedel karşılığında Musseum Pass İstanbul'u Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Ayasofya Müzesi, Kariye Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri gişelerinden, hatta bazı büyük otellerin lobisinden temin edebiliyorlar. Böylece gişe önünde bekleme zorunluluğu da ortadan kalkıyor. 

Yorumlar

HYPATİA dedi ki…
Evet kesinlikle iyi bir uygulama olmuş...bilgilendirme için teşekkürler :)
Blogger Bolat dedi ki…
Kesinlikle ama bence fiyatı 150 tl filan olmalıydı, çok ucuz müzelerimiz. Hermitage girişi 50 euro!
HYPATİA dedi ki…
Turistlere göre ucuz olabilir...fakat bizim insanlarımızı düşünürsek bu bile fazla gelebilir :D biliyorsunuzdur beleşi sever bir topluma sahibiz :)
حياتي dedi ki…
thanks 4 the information
Blogger Bolat dedi ki…
Hypatia, bu 72 tl turistler için bize beleş 20 tl öğrenciye 55 yaş üzeri 10 tl daha ne olsun:)
Blogger Bolat dedi ki…
You are welcome
HYPATİA dedi ki…
O zaman haklısın 72 tl hemde o kadar müze cidden az.Herşeyi avrupa standartlarına getirmeye çalışıyorlar turistlere ücretlendirmede öyle olsun lütfen...ama olmaz onlar bizim otellerimizde bizden ucuz kalırlar, bizse öderiz onca parayı ilgilenmezler bile...hiç adil değil :S
Büşra Bayram dedi ki…
ya hala öğrenci kafası mı yaşıyorum bilmiyorum ama bana pahalı geldi. Sonuçta müze bu, insanlar görsün diye açılan sanatsal mekan. Herkes girebilsin, herkes görsün diye düşünüyorum sanki :)
Blogger Bolat dedi ki…
Turistler için 72 tl pahalı sayılmaz, iki 3 müze girişi bile değil :)
Mutlu Eller dedi ki…
Bu yerli-yabancı ayrımı da sadece bizim ülkemize ait!
Kurunun yanında yaş hesabı, burada yaşayan, oturma-çalışma izni olan ve burada vergisini ödeyen insanı da görüntüsü ya da isminden dolayı "turist" değerledirip her fırsatta kazıklamaya çalışan zihniyeti de kınıyorum. (başta Kültür Bakanlığı)
Adsız dedi ki…
Ben bu sene Istanbulda Müze Kartima sadece 20 tl ödedim??... neden 72 tl olmus acaba?! sasirdim.Ama gercekten cok güzel bi uygulama.Hemen Hemen bütün müzeleri gezebildim.
Blogger Bolat dedi ki…
Semi, baltayı taşa mı vurduk :))
Mutlu Eller dedi ki…
Bolat, çok yaralıyım bu konuda çok:))

Hadi turistik yerleri, müze girişlerini anladık, geçen hafta bir de A... hastanesinin yabancı politikası karşıma çıktı. Bir yıldan fazladır uygulanan durumu geçen hafta tesadüf öğrendim. (hasta bilgilendirme ne ola ki?)Sistemleri süper bizzat gidip tebrik(!) ettim.
Blogger Bolat dedi ki…
O zaman sana bir özür borcumuz oldu
:(
Blogger Bolat dedi ki…
Papatya Müzekart hala 20 tl.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi