Okçular Kemankeşler Tekkesi


Sultan II. Bayezid zamanında inşa edilen ve Okmeydanı  gecekondularının  hışmına uğrayan Okçular Kemankeşler Tekkesi yeniden doğuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin işbirliği ile restore edilmeye hatta deyim yerindeyse  yeniden yapılmaya başlandı. Proje için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Mimar Sinan Genim’i alkışlıyorum. Kültürel ve tarihi mirasımız için umut verici bir çalışma inşaat bitsin gidip göreceğim bu eski devir spor kulübünü.

Yorumlar

esma gül dedi ki…
ne güzel :)
Hayal Kahvem dedi ki…
Bolat, İstanbul'daki eski yapıların tekrar kazandırılmasına çok seviniyorum ben.. Esma Gül'ün dediği gini ne güzel haber:)Teşekkürler.
Mutlu Eller dedi ki…
Belediyelerin "küllerinden doğuyor, yeniden doğuyor" projelerini pek beğenmiyorum. Gözümün önünde eski halini aratan pek çok proje var.
Umut var tabii ki sizin kadar olmasa da...
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkürler, Esma, Vildan,Evet keşke tüm yapılar iyi restore edilebilse burada amacım belediyeleri övmek değil ama iyiyi de takdir etmemiz gerekir. Umarım iyi restore edilmiş bir proje olur Semi :)
Caner Cangül dedi ki…
3 sene evvel şu fotoğrafı çekmiştim. http://www.panoramio.com/photo/48531149 Değişik açılardan da var elimde. Çevresi tel örgülü ve restore edileceği belirtiliyordu. Aslında restorasyondan ziyade bir yeniden yapma demek daha doğru olur. Minaresi kısmen ve birkaç yapının temelleri var en fazla. Öncesinde gecekondular yok bu alanda diye biliyorum.
Blogger Bolat dedi ki…
Caner, tam ibretlik bir fotoğraf, eline sağlık. Evet yeniden yapım demek daha doğru.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı