Best of İstanbul

İstanbul Life Dergisi Kasım 2011 sayısında " Best of İstanbul" adında güzel bir ek verdi, elinizde bulunmasında fayda var derim. Rehber niteliği taşıyan kitapçıkta şunlar var: Balıçılar-meyhaneler, kebapçılar, Türk-Osmanlı mutfağı, Yöresel lezzetler, Dünya mutfağı, İtalyan mutfağı, Uzak doğu mutfağı, kulüpler, pastaneler, spor kulüpleri, Alışveriş merkezleri, AVM restoranları, SPA- hamamlar, Yoga merkezleri, Şarküteriler, Beş çayı adresleri, yani toplamda 180 mekan adresi, resimleri var.

İsterseniz şahsen gittiğim ve beğendiğim ve beğenmediği kitapçıkta yer alan mekanların bazılarını buraya yazayım. Kuzguncuk’taki balık restoran İsmet Baba, kebap restoran olarak Köşebaşı, meyhaneler biraz uzun tutacak haliyle Kumkapı’da Kör Agop, Asmelimescit Yakup-2, Asmalımescit Refik, Asmalımescit Sofyalı 9 gibi meyhaneler var. Dergi eğlnece merkezleri demiş ama ben performans kulüp diyeyim, yine Asmalımescit Babylon, Beyoğlu Ghetto, Hayal Kahvesi, İndigo,  Nu Pera,  Nublu, Otto Santral. Dünya mutfağı alanında Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki Gina,  Hilton Dragon Restaurant. Yöresel lezzetler alanında  Kadıköy Çiya Restaurant listeye  girmiş(lüfer kampanyasına katıldığı için benden ayrıca aferin almıştır). Antep mutfağında usta bir restaurant. Türk-Osmanlığının gediklileri Kanaat, Borsa Lokantası, Hacı Abdullah ve  Gorboçav’ın yemek yediği Pandeli, Yanyalı Fehmi, Konyalı(bence yemeklere göre pahalı bir lokanta, yetkililerine duyurulur) Tarihi Mısır Apartmanı’ndaki 360 İstanbul. Sevgili Mehmet Gürs şefimizin The Marmara Pera’daki Mikla'sı listede en ünlü 10 dünya mutfağı kısmında. En iyi 10 AVM bölümünde Alman arkadaşlarımın çok hoşuna gitmiş Nişantaşı City’s deki Limonata ve Kanyon’daki The House Cafe yer alıyor. Pastaneler Cafeler kısmında Harbiye Divan, İnci Pastanesi. Beş çayı kısmında bana kötü deneyim yaşatmış Taksim’deki Gezi İstanbul Pastanesi bulunuyor. En iyi 10 AVM olarak Akmerkez, Cevahir, Astroia, İstinye Park, Palladium, Kanyon,  Marmara Forum, Torium yer alırken. En iyi 10 hamam’dan hiçbirine gitmemişim. İlk iş olarak bu hamamlardan birine gitmek lazım.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Henüz İstanbul'u yeni keşfetmeye çalışan Melek'e çok güzel bir kaynak oldu bu post :) Tavsiyelerini okudum, şimdi sırada İstanbul Life edinmek var :)
Blogger Bolat dedi ki…
Bence güzel kaynak :) aldığına pişman olmayacaksın.
Yasemin dedi ki…
Kesinlikle guzel bir kaynaga benziyor. Ben de almaliyim. Senin yazdiklarin da denenmis ve begenilmis olmasi sebebi hemen listeme yaziyorum. Bazilari benim de favorim, denemediklerimi de denemeliyim:)
Blogger Bolat dedi ki…
Lulu çok teşekkür ederim, kullanışlı bir kaynak bence :)
okuyan dedi ki…
İstanbul'da mekanlara yetişmek o kadar zor ki:)) Aslında İstanbul'da en zor olan bir yerden bir yere gitmek:)))
Teşekkürler paylaşım için.
Blogger Bolat dedi ki…
Okuyan, çok haklısınız, ulaşım dert yani :)
Adsız dedi ki…
bisi soracam + isticem.
resim cekmeyi seviyorsan, istanbulda bir kac kare cekermisin ?
almanyada hic dar sokaklar, binalarin bir birine baktigi yok.
hep caddeler, öyle mahalle aralari hic yok.
korku, dram filmlerinde görüyorum,
türkiyenin caddeleri, abd ve ingilterenin bircok yerlerine benziyor.
hep dar sokaklari, binalarin birbirine bakan kücük sokak aralarini merak etmisimdir.
Blogger Bolat dedi ki…
ÇH, göndereyim ben sana bolcana ara sokak resmi :)
Blogger Bolat dedi ki…
Aylin bence de güzel :) herkes bu Bio İstanbul pastasından pay alır, PR, Reklam, Altyapı, Üstyapı, Patsacısı, Böreçkisi, lokantası, AVM'si...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı