Fermuarı çek ve Gül

Dün akşam Beyoğlu’nda Pera Müzesi’nde bu yıl yedincisi düzenlenen İstanbul Animasyon Festivali'ni izlemeye gittim.  Karanlık Öyküler başlığı altındaki İlk film "Le Nome Tintoin" bir Fransız sanatçıya aitti ve stop-motion tekniği ile yapılmıştı. Bu filmde içimdeki korkularla yüzleştim. Korku torbasının fermuarını çektim. Hemen sonra Amerika'dan katılan Adnan Hussain'in "Gül" adlı yapımını inceledim, gerçek üstü, sizlerle paylaşmak için videosunu koydum.Festival harika bir seçim yapmış. Organizasyon ekibi bu işi gerçekten biliyor. Farklı kategorilerdeki filmler çok şaşırtıcı ve yeni yaşamaya başladığımız çağın bir ürünü. Kısa, şok edici, eğlendirici, düşündürücü. Festivalde her şey var, korku, sürreal, uzun, kısa, yerli yabancı. Ben en çok izleyicileri beğendim. Ülkemle gurur duydum, gelecekten çok ümitliyim. 7.İstanbul Animasyon Festivali 215 filmle sizi Pera Müzesi'nde bekliyor 27 Kasım son gün. 

IAF 2011'deki filmler 24 ana kategoride toplanmış.Denizler ve Denizciler, Doyumsuz İnsalık, Edebi Uyarlamalar, Hayvanlar Alemi, Her Şey Değişir, Karanlık Öyküler, Savaşı Sevmiyoruz, Stop Motion Güzelleri, Şu Animatör Türkler, Yollar, Tablo Gibi, Çocuklar İçin, 3. Boyutun Ganimetleri, Abstract, Belgeselimsi, Bilimin Adamları, Rüya Mıydı?, Ak Kara, Yalnızlar Kulübü, Çocukların Gözünden, Neşeli Çizgiler, Yemek Üzerine, Gündelik Yaşamlar ve Kasımda Aşk Filmleri Başkadır. Ben özellikle Kamil Polak’ı izlemek istiyordum ama olmadı. İzleyemediğim yapımların sahiplerinden özür diliyorum. İnanın izlemek isterdim ama İstanbul’da vakit denen şey çok kısa.

Yorumlar

Stil Direktoru dedi ki…
2 gün kaldı o zaman çok merci paylaşım için sevgiler
coco-jelly dedi ki…
yine kısa öz içten kıskandıran bir yazı!kıskandıran diorum şahane bi etkinliğe gitmişsin püf püf kıskancım kıskançsın kıskanç.pera müzesiii hımm kesinlikle istanbula geldiğimde görmeliyim.sayende gezilcekler listeme çk şey ekleniyo
Melange dedi ki…
güzel bir yaziydi :)
Blogger Bolat dedi ki…
Thanks Maelgi
Blogger Bolat dedi ki…
Teşekkür ederim Stil direktörü :)
Blogger Bolat dedi ki…
Coco-jelly, bence güzel bir müze aktif yaşayan ve sıcak, yer de güzel daha ne olsun. Gel gör derim :)
Blogger Bolat dedi ki…
Vildan teşekkür ederim :)
Blogger Bolat dedi ki…
Melange, teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi