Keşke Başbakan kafayı böyle projelere taksa

Ey İstanbullu İstanbul’da yeni bir proje hayata geçiyor, haberin var mı? Biliyorum, proje deyince son zamanlarda iyice kafamız karıştı ama bu projeye kişisel olarak tam destek veriyorum. Projenin adı Bio İstanbul. Türkiye ve Doğu Akdeniz Bölgesi'nde medikal endüstri alanında hizmet vermek için kurulacak büyük bir kompleks ya da şehir diyelim biz buna. Toplam 192 hektarlık bir alan üzerinde kurulu olan Bio İstanbul projesi,  biyomedikal araştırma ve geliştirme tesisleri,  bölgenin en önemli ve kapsamlı çocuk hastanesine sahip, içinde ticaret merkezleri, yaşam alanları, sosyal tesisler, konutlar var. Bio İstanbul Projesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, EPP iştiraki proje için 2,2 milyar dolarlık bir bütçe oluşturdular. Şehrin içinde araç olmayacakmış, ayrıca metro bağlantısı sağlanarak Bio İstanbul’un ulaşımı kolaylaştırılmış. Davis Langdon’a emanet edilen proje gerçekten güzel. Yanılmıyorsam Başbakan daha önce o bölgedeki arazinin bir parçasını İstanbul Üniversitesine sağlık kuruluşu yapmaları teklifiyle bila bedel vereceğini söylemiş ama Üniversite nedense bu teklife hayır demişti. Demek ki başbakan bir şeyi kafayı taktı ise yapıyor. Keşke böyle şeylere kafayı taksa! Bio İstanbul, gelecekte  bölgenin ve Türkiye'nin en önemli medikal endüstri alanı olacak. Peki, proje nerede? Başakşehir’de, bir ucu küçükçemece Altınşehir’e kadar uzanıyor. Buyurun Bio İstanbul’un resmi sitesi. Nadir de olsa güzel şeyler oluyor.

Fotoğraf Kaynak: Davis Langdon

Yorumlar

okuyan dedi ki…
En azından arada tebessüm edebiliyoruz diyelim o zaman:)
Blogger Bolat dedi ki…
Okuyan, evet :) bize böyle projelerle gelin diyelim. Gerçekten İstanbul2un böyle nitelikli bilgi ekonomisine dayalı hizmete ihtiyacı var.
Blogger Bolat dedi ki…
Anindayorum, değişik bir bakış açısı.
Çok ilginç,gerçekleşirse süper birşey olucak o zaman.
Driftwood art dedi ki…
Güzel bir blog,ilginç yazılar...Yorumunuzdan sonra farkettim blogunuzu! İzlemeye aldım :)
okuyan dedi ki…
İstanbul'un nitelikli, iyi projelendirilmiş aslında öyle çok yeni fikre ihtiyacı var ki. Tarihi, dokusu, doğası, havası... bozuldukça bozuldu. Yansıtıldığı gibi doğru ellerde hayata geçirilip doğru sonuçlara öylesi hasret kaldık ki.
Sparrow dedi ki…
istanbulun neresine yapılcakmış?
Blogger Bolat dedi ki…
İçimden geldiği gibi, gerçekten ciddi ve güzel proje:)

karagözlüsurey design, teşekür ederim.

Belens, your welcome :)

Okuyan, bir dokun bir ah işit olacak benimkisi de katılıyorum kesinlikle:)

Sparrow, İstanbul Başakşehir'de gerçekleştirilecek :)
esma gül dedi ki…
ne güzel,
keşke İstanbul'la sınırlı kalmasa...
inanirsakolurbence dedi ki…
Bize bunlarla gelin diyorum:)

İstanbul Üniversitesi'nin hayır demiş olması çok ilginç yalnız...
Wooow, guzel bir projeymis : )
Blogger Bolat dedi ki…
Esma,İstanbul artık hizmet şehri olsun, kalan yatırımlar Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Sivas, Malatya, Samsun, Trabzon, Diyabakır, Erzurum gibişehirlere yapılsın.
Blogger Bolat dedi ki…
İnanırsak olur bence, ben de aynen bu başlığı atacaktım ama ne olur ne olmaz kafayı bize takarsa yanarız diye...bla bla..
Adsız dedi ki…
Just want to say your article is as astonishing.

The clearness in your post is simply nice and that i can suppose you're an expert in this subject. Fine with your permission let me to seize your RSS feed to keep updated with impending post. Thank you a million and please continue the rewarding work.
My page ; More Info

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi