Mirasyedi ihbar hattı

Asabi bir yazı olacak kimse kusura bakmasın! İstanbul'da iki yıldır yavru lüferi(çinakop, sarıkanat) avlamayın lüfer’nesli tükeniyor  “İstanbul lüfer’e hasret kalmasın” kampanyası yapıldı.Avı yapılacak lüfer boyu bu çabalar sonunda 20cm çıkarıldı ama kurala uyan kim, nato kafa nato mermer! Nedir bu sübyan merakımız anlamadım! Şimdi lütfen elinizi vicdanınıza koyun ve kendinize şunları tembih edin! Eğer herhangi bir yerde  yavru lüfer satıldığını görürsem  Alo 174 hattını arayıp  "yavru lüfer satış ihbarı yapmak istiyorum" diyeceğim. İlgili mekânın adresini vereceğim. Bununla yetinmeyip, ayni ihbarı bir kez de evden ya da iş yerimden alo174@tarim.gov.tr adresine bir mail atarak tekrar edeceğim. Yetmezzz aynı ihbarı bimer@basbakanlik.gov.tr adresine de yapacağım ve ihbar etme imkânlarından çevremi haberdar edeceğim! Bimer,  attığınız mailleri ciddiyetle cevaplıyorlar tecrübe ile sabit.
Bu balıkları avlayan balıkçılarımız, satışını yapan balıkçı esnafımız, lokantasında çızırdatan lokantacımız, ahahahh ne ucuz balık ben yemezsem başkası yiyecek diyen İstanbul ahalisi! Çinekop, sarıkanat sizin babanızın malı mı? Ortada bir "na to kefari, na to mermari" durumu söz konusu galiba

Fotoğraf Kaynak: fikirsahibidamaklar (fsd)

Yorumlar

okuyan dedi ki…
keşke kusura bakacak zihniyete sahip olanlar bu yazını okusa...
facebook profilimde paylaşıyorum izninizle...
Blogger Bolat dedi ki…
okuyan, memnun olurum paylaşırsanız :) teşekkür ederim.
Adsız dedi ki…
balıkçılar satmasa da ibb balık halinde satılıyor zaten.
Silva Demirci dedi ki…
Çok yazık ki, her yerde satılıyor küçücük çinakoplar, sarı kanatlar... Keşke birileri sesinizi duysa...
Meyra dedi ki…
verilen tepkilere rağmen bu toplum algılayacak idrak edecek kıvamda henüz değil malesefki:(( ne güzel bir hassasiyet bu duruma karşı gösterdiğiniz notumu aldım görürsem şayet buralarda hemen işe koyulucam..
Blogger Bolat dedi ki…
Adsız, zaman zaman balık haline nazik ziyaretler yapılıyor zaten :)
Blogger Bolat dedi ki…
Silva biz duyarlı olup ihbar edersek en azından bizim açımızdan sorun yok :)
Blogger Bolat dedi ki…
Meyra, en iyisini yaparsınız örneğin ben büyük marketlerde görürsem bu balıkları direk mağaza müdürünü çağırın diye arıza yapıyorum :) işe yardığı çok oldu emin ol:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı