Aciz İstanbul!

Ayağıma bastınız, hanfendi!”
“Basacak başka yer mi var beyfendi!”
Otobüslerin buhurlu camlarına yapışmış mutsuz yüzler!
İnsanın üstüne yürüyen araçlar!
Olmayan bisiklet yolları!
Olmayan olamayan alternatif yollar! Düşünülemeyen alternatif taşıma türleri!Trafiği bile çözemeyen kamu! İş yapmak yerine şikayet eden kamu! Yığınla vergi alan kamu! Ne işe yararsın?
Son noktayı Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım koydu, “İstanbul’un trafik sorununu çözerim diyen populizm yapmış olur...” Eyvah eyvah! Kim çözecek bu Estambul'un trafik sorununu?

Yorumlar

HYPATİA dedi ki…
Gerçekten büyük bir sorun...insanların değerli saatleri trafikte boşa harcanıyor...toplu taşıma araçlarında mutsuz insanlar adeta birbirlerinin üzerine istiflenmiş balıklar gibiler..insan dışarı çıkmaya korkuyor trafik yüzünden...
Unknown dedi ki…
Ankara'da yaşadığımdan bazen problemleri tam olarak anlamasam da yazıların gerçekten çok faydalı ve bilgilendirici. Ayrıca güzel ve destekleyici yorumlarınla hep yanımda olduğun için de çok teşekkür ederiim =)) sevgilerimle :)
Blogger Bolat dedi ki…
Hypatia, inan her gün 2 saatimiz trafik te yazık çok yazık.
Blogger Bolat dedi ki…
Kubilay, teşekkür ederim, her zaman, Ankara'ya selamlar, sevgiler :)
Unknown dedi ki…
Ben İstanbul'da yaşamadım hiç, hep misafirdim uzun süreli kalışlarımda bile. Yani işe filan gitmem gerekmedi ve belki de bu yüzdendir bana Londra'nın trafiği İstanbul'dan daha kötü gelmiştir hep. Beterin beteri var.
mavii dedi ki…
kesinlikle ya olan kazalar:(
P_A_N dedi ki…
söylecek çok fazla bir şey yok gibi. müsadeniz işe twitter'da paylaşıyorum
şehrin ana arterlerini bile kısa vadeli planlara göre açan tipteki zihniyetlerin aynı değil mi bugün de çözüm getireceğini idda edenler..doğrudur aynı tip zihniyet bu problemi çözemez..kapasitesi olan zihniyetlere de izin verilmiyor..hangi partiden olduğu hiç umurum değil...ama kapasiteli zihniyetler gelmedikçe, uzun vadeli planlar yapılmadıkça, devenin kendisi uğruna olsa hadi diyeceğim ama sadece kulağı uğruna şehirlerimizin yarınlar satıldıkça bugün istanbul yarın ankara öbür gün izmir..sürer gider trafik sorunları da başka sorunlar da...doğrudur çözümü kısa vadde yok söz vren yalan söyler..
Büşra Bayram dedi ki…
önmüzdeki seçimlerde bana oy verin, ben çözcem! :D
Caner Cangül dedi ki…
Çözüm! Hayır çözümü yok ve olmayacak. Sadece rahatlama getirilebilir. Avcılar-Söğütlüçeşme metrobüs hat uzunluğu 43 km. imiş. Bakın bir uçtan bir uca bile değil. Muhtemelen pek çok kişi ikinci ve üçüncü bir taşıtı da kullanıyor.

Ne yalan söyleyeyim: Bakan'a katılıyorum bu konuda.

Büyüyen, kalabalıklaşan şehirler için trafik olağan hale geliyor. Ankara'da trafik yok mu? Sabah-akşam saatlerinde Konya yoluna düşmeyin sakın. Haa İstanbul ile kıyaslanmaz ama mesafeler ve yoğunluk da kıyas kabul etmez. Ankara'yı toplasan Anadolu Yakası kadar yoktur herhalde.
tulkas!? dedi ki…
vuhhuuuuuu foto süper =)
Joujou dedi ki…
İstanbul'un trafik sorunu ışınlanma bulunana kadar çözülemez Bolat. O zaman da havada bir trafik yaşanacağına inanıyorum. Birinin molekülleri aynı The Fly filmindeki gibi bir başkasıyla karışabilir. Çok korkuyorum! :D
Kafe de Mola dedi ki…
Yalnız yazıdaki diyalog bana ''olric ve efendisi '' diyaloglarını anımsattı.İstanbulun trafik sorununu doğunun popilaritesi belirler aslında.Doğu ne kadar cazip hale gelirse istanbul'dan doğuya göç artar istanbul rahatlar.Bunu sağlamak ta biraz zor.Aşağı sakal,yukarı bıyık hesaaaabı:)
Blogger Bolat dedi ki…
Ehlikeyf, iyi ki işe gitmemişsiniz :)

Mavii, kazalar! Keşke hiç olmasa!

P_A_N, müsade sizin elbette :)
Blogger Bolat dedi ki…
Dayatılanla Yaşamak, bırakın uzunu biz kısa projelere alışkın değiliz! Planlama desen fiyasko her daim revize edilir planlar!

Hayal Meyal, olur tabi ki :)

Caner,bu planlama ve şehircilik anlayışıyla çözülemeyeceği kesin ama bu şehri daha da büyütüp çöplüğe çevirmek olmamalı!

Tulkas, teşekkür ederim
Blogger Bolat dedi ki…
Joujou, memleketin yarısı neredeyse aynı şehirde yaşıyor :)) Kanadalılar havaray yapmış İstanbul'a da lazım :)

Kafe de mola, o göç hiç olmayacak gibi bir his var içimde.
Hahhaa... kim dmiş kısa vadeli planlama yok diye..bizim en iyi bildiğimiz kısa vadeli planlama..en kısa sürede rant lde etmek..o yüzden çözümler uzun vadeli olamıyor...söyletme beni sevgili Bolat..olan senin bloguna da olur sonra..:))
Blogger Bolat dedi ki…
Aman diyeyim :) bugünlerde adalet pek tecelli edemiyor 5 sene filan gecikebiliyor mazallah :))
Adsız dedi ki…
Trafiği bile çözemeyen kamu!
Ne yazık, ama gerçek.. Doğru söze ne hacet..
sevda s. dedi ki…
Hiç umut yok yani bizler için :( Evim ile işim 10 dk anca sürer ama trafik yüzünden 20 -25 dk sürüyor. Fakat çabuk kilit olabilecek bir nokta ve 20 dk lık yolu 2 saatte gittiğimi de biliyorum :(
Unknown dedi ki…
ben almanya da yasiyorum.. burdan cok skliyorum.. üni. okuduktan sonra istanbula yerlesmeyi düsünüyorum.. ama su trafik gercekten beni düsünüdürüyo =D
burda hersey cok düzenli herkes dakika.. istanbul bu konuda biraz farkli =P
Blogger Bolat dedi ki…
Kamuyu da mı özelleştirsek Melek:)
Blogger Bolat dedi ki…
Sevda S, bazen ben de umutsuzluğa kapılıyorum ama bu şehrin büyüsünden kurtulup gidemiyoruz.
Blogger Bolat dedi ki…
Want more fashion, tüm problemlerine rağmen bu şehir sevilmeye değer :) korkma gel :) tavsiye ederim.
artçı dedi ki…
Özgür düşünmek lazım sınırsız yani.. Herşeyi yıkarsın ahlaklı, kültürlü, eğitimli insanlarla yeniden başlarsın, güzel bir mimari uğruna eski çağlarda yüzlerce insan feda edilirmiş, şimdi tarihte o medeniyetlerin adı var, demekki medeniyet daha çok mimarlardan mühendislerden soruluyor.
Blogger Bolat dedi ki…
Kesinlikle yeniden başlamak lazım ama ahlaklısından :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi