İstanbul'un zembereği


Dün Metro City AVM’de Alper Dalkılıç’ın “Dağlar” adlı sergisinin açılışına katıldık. Sonra Kanyon AVM’ye gittik. Kanyon’daki D&R Türkiye’deki en favori kitapçım. Kanyon girişinde yürürken birden Tevfik Aydın Saat’in önünden geçtiğimi fark ettim. Ömer Bey’e selam verelim dedik, söz saatçilikten açılmışken Ömer Bey  “Kuyumcular saat satıyor ama biz altın satmıyoruz” deyince durumu kavradım. Daha önce bu durum hiç dikkatimi çekmemişti. Aslında çok doğru saatçiler altın satmıyorken kuyumcular neden saat satar? Kaliteli saat almak isteyenler için Tevfik Aydın’ı tavsiye ederim. Özellikle mekanik saatleri tavsiye ediyorum. Size neresi yakınsa Kanyon ya da Sirkeci. Ömer Aydın’ın adı kalitenin belgesi gibi dile kolay1889 yılından buyana kaç esnaflık yapan aile vardır İstanbul’da! Firma  Omega, Tag Heuer, Maurice Lacroix, Meistersinger, Longines, Tissot, Movado, Oris, Raymond Weil, Technomarine gibi saat markalarının mekanik ve quartz modellerine ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar

Hayal Kahvem dedi ki…
Bolat, saatleri görünce illa söylemeliyim...

Martin Scorsese'nin Hugo adlı vizyondaki üç boyutlu filmi var ya asla kaçırılmaz. Bir tren istasyonunda ve saatlerin arasında yaşayan bir çocuk. Allahım tam benim hayalimdeki hayat:) Filme bayıldım. Hararetle tavsiye ederim.

Bolat, konuya uygun yorum yazamadım gene ama ne yapayım? İlla bu filmi haber vermek istedim:)
Zelis dedi ki…
Öneri icin tesekkürler..
Adsız dedi ki…
herkez birbirinin ekmeğine göz dikmiş saldırı içinde,tabiki herbirinin odaları var. Ama odalar arkasında olması gereken işlevler yok.... devlet vergiye bakıyor...kim ne satar, kime satar ilgilenen yok...
bu Arenada güçsüze yer yok ..
Blogger Bolat dedi ki…
Filmi not ettim Hayal Kahvesi :) teşekkür ederim öneri için.
Blogger Bolat dedi ki…
Zelis, Adsız,teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Kavat ya da Gavat Kelimesinin Kökeni, Etimolojisi