Kendin çal kendin oyna

Bu yıl üçüncüsü verilen İstanbul turizm ödülleri'nin sahipleri belli oldu. Kim veriyor ödülleri? İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, kusura bakmayın biraz kendin çal kendin oyna gibi olmuş!

Birinci ödül, Onur Ödülü: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a verilmiş. Sütlüce Kongre Merkezi, İstanbul Kongre Merkezi'ni kazandırması, İstanbul'un dünyada önemli bir kongre merkezi olması yolunda çok önemli adım. UCLG Başkanı seçilmesi de büyük başarı. Şimdi bu Zeytinburnu gökdelenleri olmasa diyeceğim bir şey yoktu amaaaaaaaa, o gökdelenler bence bu onur ödülüne gölge düşürmüştür Sayın Başkanım! Çaydan geçip derede boğuldunuz. Üzülerek söylüyorum bunu.

İkinci ödül, Etkinlik Ödülü: Ayasofya Müze Müdürü Doç. Dr. Haluk Dursun; Ayasofya Müze Müdürlüğü’nden dolayı bence hak ediyor. Ayasofya konferansları, Müze Dergisi’ni yeniden çıkarması, İstanbul eksenli kültür çalışmalarından dolayı fazlasıyla hak ediyor ödülü. Okumayanlara Haluk Dursun hocanın kitaplarını tavsiye ederim.

Üçüncü ödül, Özel Ödül: Dr. Sedat Bornovalı; İtalyanca ve İngilizce turizm rehberi olarak birçok önemli kişiye yaptığı başarılı rehberliğinden, İtalyan Cumhuriyeti Liyakat Nişanı almasından ve kültür turizminde iyi rehberlik vurgusunu öne çıkardığından dolayı kabul edilmiş. Kendilerini tanımam ama yukarıdaki nedenler bu ödülü alması için yeterli.
  
Dördüncü ödül, Proje Ödülü: Bu dalda ödüle layık eser görülmemiş. Bence Türkiye’nin ve İstanbul’un ilk şehir müzesi olan “Adalar Müzesi” Proje Ödülü’ne layık görülebilirdi. Çünkü koskoca İstanbul’un bir şehir müzesi yok. Demek ki şehircilik gibi bir derdimiz de yok.
     
Ödüller, 3 Aralık Cumartesi günü yani bugün verildi. 

Yorumlar

... dedi ki…
Haluk Hoca, üniversite 1. sınıfta derslerimize girerdi. Ağzımız açık dinlerdik vallahi. Çok sevindim ödülüne, kesinlikle hak ediyor^^
Blogger Bolat dedi ki…
Joy, Kesinlikle hak ediyor :)ben de kendisi çok severim.
Hayal Kahvem dedi ki…
Hımm, gerçekten enteresan:)
Caner Cangül dedi ki…
Bir ara Eyüp'te müze çalışması oldu: Nezih Eldem Şehir Müzesi ama bir şekilde devam edilmedi. Tabelasını çok görüp o dönemde içine girme fırsatı bulamamıştım. Sonradan onu da kaldırdılar, şimdilerde Belediye'nin kimi birimleri var diye hatırlıyorum.

Kadir Topbaş'a ödül verilmesi de manasız. Kültür ve turizm adamları dururken siyasi kişiliğe -hak etse dahi- hiç şık durmamış.
Blogger Bolat dedi ki…
Caner, kesinlikle aynı fikirdeyim.
Begonvilli Ev dedi ki…
Ödüller gerçekten hak edenlere verilince anlamlı olur. Hak edenlere helal olsun ama başkana reklam amaçlı verilince antipati duydum.
HYPATİA dedi ki…
Kadir Topbaş'ın alması hakikaten çok anlamsız...başkaları ödül vermeyince kendi kendilerine ödül veriyorlar ne yapsın garibanlar :P Bu arada ödül demişken bir uğrarsanız sayfama sevinirim :)
Zeugma dedi ki…
Sizin bilgilendirmeleriniz ve yorumlarınızla İstanbul'u tanımak güzel :)
Blogger Bolat dedi ki…
Hypatia, Şık olmamış bu ödül :)
Blogger Bolat dedi ki…
Bego, katılıyorum,körler sağırlar...
Blogger Bolat dedi ki…
Zeugma rica ederim :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hadımköy, İstanbul'un en tuhaf köyü

Vatoz Balığı Yaptım Evde İsyan Çıktı

Blog Yazarının Eşek İstavriti, Azman İstavritle İmtihanı